Copacul dintr-o specie rară care crește de 140 de ani în Valea Jiului. Cum arată

Ultima actualizare: 24-09-2019 11:02

O tabără de pictură este organizată zilele acestea în Valea Jiului. Şi totul are loc în jurul unui arbore special, numit Copacul cu Lalele care provine din America de Nord.

Artişti din diverse colţuri ale ţării vor putea să îl picteze până la finalul săptămânii.

Copacul cu lalele creşte de aproape 140 de ani la intrarea din oraşul Aninoasa, ce duce spre staţiunea Straja. O asociaţie înfiinţată de câţiva localnici are grijă de arborele cu trăsături unice, iar acum membrii acesteia s-au gândit să vină cu idei noi.

Localnică: "E o specie rară şi merită protejată. Salutăm iniţiativa şi o susţinem, le dorim mult succes."

În tabără au venit în mare parte studenţi din diverse colţuri ale ţării, deşi unii nici nu au auzit până acum de acest arbore.

Roxana Luca, artistă: "Nu mi-a venit să cred când am auzit, dar acum îl am, acesta e un boboc de la copac, e tot ce a mai rămas din lalea şi mi se pare interesant că oamenii gravitează în jurul lui."

Mariana Rub, artistă: "Unul din subiecte va fi copacul cu lalele, iar celălalt o vedere din Parâng. Tema mi se pare fantastică, ofertantă."

La fel de încântaţi au fost şi profesorii.

Eugen Bencău, profesor de educaţie plastică: "Tinerii vin cu idei noi, iar cei mai bătrâni tragem cu ochiul, pentru că arta modernă pe noi ne încurca puţin chiar dacă suntem totuşi de specialitate."

Autorităţile locale au promis că de anul viitor vor amenaja zona, cu speranţa că tot mai mulţi turişti vor veni să admire copacul.

Nicolae Dunca, primar Aninoasa: "Avem un proiect mai amplu, prin care schimbăm faţa acestei zone - pentru că lumea să poată opri să îl admire - sigur, să aibă unde să stea liniştit la o bancă, să îl fotografieze, chiar să citească o carte."

Viorel Pascu, iniţiatorul taberei: "Toţi oamenii de afaceri, de cultură, sportivi, pot să vină să bea o cafea, să îşi facă o zi de vacanţă, să se relaxeze în Valea Jiului."

După ce artiștii vor picta copacul cu lalele, lucrările lor vor fi prezentate în diverse expoziţii din ţară. În plus, după amenajarea zonei, aici ar urma să fie oficiate şi căsătorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO