Codurile QR sunt tot mai prezente în viețile noastre. Cum sunt folosite la nunți sau în cimitire
Codurile QR au devenit o obișnuință în viețile noastre. Le folosim în vacanță, la restaurant sau la diverse evenimente.
De pildă, la nunțile moderne, mirii aleg să pună pe mesele festive cartonașe cu astfel de coduri, iar invitații pot încărca astfel poze.
Au apărut și o mulțime de aplicații care ne ajută să generăm singuri un cod QR.
La concerte, atunci când ridicăm sau plasăm un colet sau la restaurant sunt doar câteva dintre locurile in care putem să scanăm cu telefonul codul QR - o unealtă prin intermediul căreia se stochează cantități mari de date. Prin scanare, utilizatorul are acces la informație rapid, folosind doar camera telefonului.
Dacă ne plimbăm în Centrul Vechi, de exemplu, avem nevoie de telefon pentru a scana codul QR în cazul în care vrem să aflăm detalii despre meniul unui restaurant. Sau dacă ne așezăm la o terasă și vrem să ne comandăm mâncare sau băutură. Putem scana codul QR și la magazinele cu suveniruri sau la obiectivele turistice din zonă. De exemplu, într-un muzeu putem vedea harta muzeului sau afla detalii despre bilete sau operele de artă.
Codurile QR sunt folosite cu succes și la nunți, botezuri sau petreceri aniversare. Invitații le pot scana și pot introduce într-un fișier special pozele făcute de ei, pentru ca mirii să le aibă mult timp de acum încolo.
Delia Nistor, organizator de nunți: „Un mare avantaj mi se pare că poți să vezi, din diferite locuri și prin ochii invitaților tăi. Diferențăao vă face cât de multe poze poate încarca o singură persoană, cât timp ai tu accesul la galeria respectivă și cât de mult dorești să rămână galeria activă”.
Și pe pietrele funerare au apărut coduri QR, cu ajutorul cărora putem să vedem diverse imagini cu cei plecați dintre noi.
Fiecare cod poate stoca până la 100 de fișiere media.