Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România în 2022: în ce orașe sunt și ce programe au

targ de craciun la craiova

Magia sărbătorilor de iarnă începe la târgurile de Crăciun. Din luna noiembrie și până la finalul lunii decembrie, piețele din marile orașe din țară sunt decorate cu mii de beculețe, iar în aer se simte aromă de vin fiert și de cozonaci.

Târgurile de Crăciun sunt cele mai frumoase și mai așteptate evenimente din perioada de iarnă. An de an, copiii însoțiți de părinți sau de bunici, dar și adulții, vizitează târgurile de Crăciun și se bucură împreună de atmosfera de basm.

Târgul de Crăciun de la București în 2022

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Programul

Citește și
targuri craciun
Milioane de luminițe au fost aprinse. Două dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-au deschis
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În 2022, târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis în perioada 20 noiembrie - 26 decembrie, de luni până vineri, între orele 12:00 - 23:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10:00-23:00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Evenimente și activități

Târgul va avea peste 70 de căsuţe din lemn, de unde vizitatorii pot cumpăra diverse cadouri pentru cei dragi, jucării, obiecte home-made, suveniruri tradiționale sau se pot delecta cu un kurtos colac, turtă dulce sau un pahar de vin fiert.

Copii vor avea parte de activității interactive la târgul de Crăciun. Căsuţa lui Moş Crăciun promite să creeze o atmosferă de basm, iar cei mici vor fi întâmpinaţi de spiriduşi și de asemenea vor putea sta de vorbă cu Moş Crăciun şi pot face poze.

La târgul de Crăciun va exista de asemenea un brad de mari dimensiuni, un patinoar, carusel și o roată panoramică.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale iernii, la care vin anul mii de turiști din toată țară și din străinătate.

Programul

În 2022, târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis pe 11 noiembrie și se închide pe 27 decembrie. Târgul se va organiza în Piața Mare și este deschis publicului, de luni până duminică, între 11:00 - 21:00.

Evenimente și activități

La cea de-a 15-a ediție a târgului de Crăciun din Sibiu vor fi prezenți peste 80 de expozanți care îi vor încânta pe vizitatori cu diverse specialități gastronomice: de la mezeluri locale, la bunătăți maghiare și burgeri din carne de vită Angus sau chiar vegetali.

De asemenea, cei interesați pot cumpăra decorațiuni de Crăciun si bijuterii din porțelan, căni pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual și aduse din Bethleem.

Atmosfera magică va fi completată de un program cultural bogat în evenimente dintre cele mai diverse, de la concerte de colinde, muzică gospel, jazz și rock’n’roll la spectacole folclorice și de teatru sau ateliere creative pentru copii.

De asemenea, organizatorii au anunțat că pe toată perioada târgului de Crăciun, pe clădirile din Piața Mare vor rula proiecții video cu peisaje de iarnă și lumini colorate.

Târgul de Crăciun de la Craiova

În 2021, târgul de Crăciun din Craiova s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai frumoase târguri din Europa, înaintea unor oraşe precum Bruxelles, Praga, Moscova sau Manchester. Pe primele locuri s-au situat Budapesta, Viena şi Metz.

Peste o sută de mii de spectatori sunt așteptați vineri, 11 noiembrie, la Craiova, la deschiderea celui mai frumos târg de Crăciun din țară.

Programul

În 2022, Târgul de Crăciun de la Craiova se desfășoară în perioada 11 noiembrie -  8 ianuarie 2023 în cinci piețe din oraș: Piața Mihai Viteazul, Piața Regele Ferdinand și Regina Maria – Doljana, Piața Frații Buzești, Piața William Shakespeare – Teatrul Național și Părculețul Sfântul Dumitru.

Evenimente și activități

Târgul de Crăciun are căsuțe de poveste, cu bunătăți alese și decorațiuni. Principala atracție este un brad înalt de peste 20 de metri, împodobit cu mii de beculețe.

După o plimbare într-o atmosferă de poveste cei mici și cei mari se pot distra pe patinoar.

Târgul de Crăciun din Brașov

Brașovul se numără printre orașele din România care organizează cele mai frumoase târguri de Crăciun. În fiecare an, organizatorii au surprins prin tematicile alese, iar în 2022, tema este „Brașov, oraș de poveste”.

 

Programul

Târgul de Crăciun din Brașov 2022 se desfășoară în perioada  30 noiembrie - 3 ianuarie. Târgul va fi deschis de luni - joi, între orele 14:00 - 22:00 și de vineri până duminică (și pe 1 decembrie) între orele 10:00 - 22:00.

Evenimente și activități

La târgul de Crăciun de la Brașov, vizitatorii se pot delecta cu bunatați culinare și pot alege cadouri pentru cei dragi.

Atmosfera va fi animată de concerte, iar toată zona va fi împodobită cu luminițe strălucitoare.

Cei mici sunt așteptați la atelierele pentru decorațiuni de Crăciun iar la intrarea în atelier va fi o cutie poștală în care își pot lăsa scrisori pentru Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun de la Timișoara

Timișoara este un alt oraș care va avea un târg de Crăciun de poveste. Pentru anul 2022, organizatorii au pregătit mii de surprize care îi vor încânta, atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

Programul

Târgul de Crăciun de la Timișoara se va desfășura în Piața Victoriei și va fi deschis în perioada 27 noiembrie - 2 ianuarie 2023.

Târgul va fi deschis în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 11:00 - 22:00.

Evenimente și activități

În ziua deschiderii, vizitatorii sunt așteptați la un concert al trupei Voltaj cu Ansamblul Timișului. Iar în luna decembrie, atmosfera va fi întreținută de către artiștii locali. Printre activitățile de anul acesta și artiștii care și-au anunțat prezența la târgul de Crăciun menționăm:

Vineri și Sâmbătă 2, 3 Decembrie - Tineri artiști pe scenă (Magnum Team&Singers, Incubatorul de Arte, etc)

Duminică, 4 decembrie - Cântec (Ansamblul „Timișul” Junior & ansambluri invitate din județ)

Marți 6 decembrie - Vine Moș Nicolae! „Visul Omului de Zăpadă” (spectacol pentru copii, pe patinoar)
Piti Show și invitații săi

Vineri, 9 decembrie - Colinde și cântece de iarnă
Liceul de Arte „Ion Vidu”

Sâmbătă, 10 decembrie - Colinde și cântece de iarnă

Duminică, 11 decembrie - Tradiții și obiceiuri de Crăciun
Colinde și colindători de pretutindeni (județele Timiș, Gorj și Hunedoara).

Joi, 15 decembrie

Concert coral

Coruri din Mitropolia Banatului

Corul Avocaților și Corala Contrast

Vineri, 16 decembrie

Folk for Revolution

Duminică, 18 decembrie

Colinde din repertoriul minorităților

Duminică și luni, 20, 21 decembrie

Evenimente dedicate Revoluției din Decembrie

Joi, 22 Decembrie

Piesa de teatru „Vine Moș Crăciun!”

Invitat special: Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”

Târgul de Crăciun din Timișoara va găzdui 75 de căsuțe, de la care vizitatorii se pot delecta cu delicioase locale, pot servi o ciocolată caldă sau un pahar de vin și pot cumpăra cadouri deosebite pentru cei dragi.

De la târgul de Crăciun nu vor lipsi patinoarul, călușeii și o roată panoramică.

De asemenea, vizitatorii își pot face poze în „foto bus” și pot experimenta activități de tipul „virtual reality”.

Târgul de Crăciun din Oradea

În luna decembrie, vizitatorii sunt așteptați să simtă spiritul sărbătorilor la târgul de Crăciun de la Oradea, unul dintre cele mai spectaculoase din România.

Programul

Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 2 – 26 decembrie 2022, în Piața Unirii și în Piața Ferdinand. Intrarea este liberă.

Evenimente și activități

La târgul de Crăciun, vizitatorii sunt așteptați cu mâncăruri de sezon, dulciuri pentru orice pofticios și multe suveniruri și obiecte decorative.

Atmosfera de Crăciun va fi completată de concerte și de un brand imens împodobit cu mii de beculețe.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Aroma de vin fiert cu scorțișoară și mirosul de plăcintă cu brânza se va simți și de la târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. 

Programul

Târgul de Crăciun se va desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 18 noiembrie și 31 decembrie. Programul diferă în funcție de zile.

Mai multe detalii, puteți afla din evenimentul de pe Facebook pentru târgul de Crăciun:Târgul de Crăciun Cluj-Napoca 2022 I Kolozsvári Karácsonyi Vásár I Cluj-Napoca Christmas Fair

Evenimente și activități

La târgul de Crăciun vor fi 86 de căsuțe tematice cu bunătăți de la producătorii locali și cadouri încântătoare.

Decorul de poveste va fi completat de un brad imens împodobit cu mii de beculețe, o roată panoramică și un carusel pentru cei mici.

Tramvaiul lui Moș Crăciun va circula pe toată durata târgului, între orele 16:00-18:00, pe traseul Gară-Bucium, iar în unele zile, Moșul îi va întâmpina pe cei mici.

Căsuța lui Moș Crăciun este o altă atracție deosebită care îi așteaptă pe toții copiii care vor să lase scrisoarea pentru moș.

La târgul de Crăciun va fi și o scenă, pe care vor concerta artiștii locali și marile trupe românești, printre care: Voltaj, Direcția 5, Iuliana Beregoi, Alexandra Ușurelu, Semnal M, Blue Ink Jazz Quartet, Vibes Live Band, Școala de muzică Rock Academ și Școala de Muzică Voltaj AcademyLor.

În plus, Radioul Răcnetul lui Rudolf va difuza cele mai frumoase piese de Crăciun și poate fi ascultat zilnic în Piața Unirii și online pe www.familiondecraciun.ro.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Când se deschide Târgul de Crăciun din București. Va avea brad de mari dimensiuni și roată panoramică
Când se deschide Târgul de Crăciun din București. Va avea brad de mari dimensiuni și roată panoramică

Târgul de Crăciun din Capitală va fi deschis din 20 noiembrie, în Piaţa Constituţie, printre atracţiile ediţiei din acest an fiind concertele live, Căsuţa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul şi roata panoramică.

Milioane de luminițe au fost aprinse. Două dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-au deschis
Milioane de luminițe au fost aprinse. Două dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România s-au deschis

Numărătoarea inversă a nerăbdătorilor indică 44 de zile până la Crăciun, dar atmosfera de sărbătoare a cuprins deja unele oraşe din ţară.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).