Ce văd și ce aud oamenii înainte să-și dea ultima suflare. „Este fascinant”
Conform culturii populare, atunci când o persoană este pe cale să moară, vede o lumină puternică și poate aude vocile celor dragi.
Un medic specializat în îngrijirea paliativă, care a studiat 1.000 de persoane aflate pe patul de moarte a dezvăluit ce înseamnă viziunile pe care le au oamenii înainte să-și dea ultima suflare, confom Mirror.
Dr. Christopher Kerr, medic de îngrijire paliativă din Buffalo, New York, a explicat că aceste viziuni îi ajută adesea pe pacienți să se împace cu deciziile lor de viață, fie prin amintiri emoționante, fie prin apariții fantastice.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Dr. Kerr a spus că pacienții au frecvent vise și viziuni care îi lasă să se simtă iubiți, reconectați cu trecutul lor și împăcați. „Este fascinant”, a comentat el. Interesant este că experiențele copiilor diferă semnificativ de cele ale adulților din cauza înțelegerii limitate a morții, aceștia găsind adesea alinare în imaginația lor.
În cadrul podcastului Next Level Soul, Dr. Kerr a relatat povestea unui bărbat în vârstă de 40 de ani care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în închisoare din cauza dependenței de droguri și care suferea de cancer la gât. În timp ce visa, bărbatul a avut viziuni tulburătoare în care era atacat de cei pe care îi rănise în trecut, ceea ce l-a determinat să aibă o cădere emoțională.
Cu toate acestea, în urma acestor viziuni, bărbatul a cerut să își vadă fiica și să își exprime dragostea și să își ceară scuze. Potrivit doctorului Kerr, bărbatul a decedat liniștit după această întâmplare.
Prin cercetările sale, Dr. Kerr crede că pacienții „nu neagă lucrurile rele și dureroase care s-au petrecut în viața lor, dar le abordează și le folosesc într-un mod foarte diferit când se află pe patul de moarte”.