Ce a realizat o tânără care nu reușește de 4 ani să se angajeze. „Dacă aș fi știut, nu aș fi mers atâția ani la facultate”

Absolventa
Shutterstock

O tânără din SUA care a ales să se concentreze pe studii mai mult decât pe experiența în câmpul muncii spune că a ajuns să regrete această decizie, deoarece acum nu reușește de 4 ani să își găsească un loc de muncă în domeniul pentru care s-a pregătit.

A. Rasberry a pus mare preț pe educație în ultimul deceniu. Acum însă, a ajuns să regrete acest lucru.

Femeia în vârstă de 38 de ani are o diplomă de licență, un master și un doctorat în managementul afacerilor de la Universitatea Saint Leo din Florida. Cu toate acestea, spune că s-a chinuit să își găsească un loc de muncă în domeniul ei de studiu, în ultimii patru ani. De asemenea, are datorii de peste 250.000 de dolari din credite pentru studii.

„Am terminat doctoratul în 2020 și nu îmi pot găsi un loc de muncă nici dacă viața mea ar depinde de asta,” a declarat Rasberry, care locuiește în Virginia. Ea a solicitat să rămână parțial anonimă, folosind doar inițiala prenumelui și numele de familie, din motive de confidențialitate, conform Business Insider.

De la obținerea doctoratului, Rasberry a aplicat pentru diverse posturi în managementul afacerilor, dar cu puțin succes. Ea a spus că a fost forțată să își extindă căutarea unui loc de muncă și să exploreze o nouă carieră în domeniul asistenței medicale pentru a se putea întreține.

Citește și
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

„Am crezut că educația este drumul către libertatea financiară. Dar m-am înșelat,” a spus ea.

Rasberry se numără printre americanii care întâmpină dificultăți în a-și găsi un loc de muncă. În parte, acest lucru se datorează faptului că afacerile din întreaga SUA au redus semnificativ angajările în ultimii doi ani. Raportul dintre locurile de muncă disponibile și persoanele șomere – un indicator al disponibilității locurilor de muncă – a scăzut considerabil.

Deși rata șomajului și rata concedierilor rămân scăzute în comparație cu nivelurile istorice, încetinirea angajărilor înseamnă că mulți dintre cei care caută un loc de muncă au mult mai multe dificultăți decât aveau acum câțiva ani.

Rasberry a spus de ce crede că a fost atât de dificilă găsirea unui loc de muncă, cum a reușit să își schimbe cariera și principalul ei sfat pentru cei care urmăresc terminarea studiilor superioare.

„Majoritatea organizațiilor preferă experiența în detrimentul educației”

După ce și-a obținut doctoratul, obiectivul inițial al lui Rasberry a fost să obțină un post de profesor asistent. Cu toate acestea, după ce a vorbit cu oameni din domeniul educației, a decis să își schimbe direcția.

„Am învățat cât de dificil este să începi în acest domeniu. Practic, după ce am obținut un doctorat, ar trebui să mă întorc la școală pentru a urma mai multe cursuri ca să pot avea o carieră ca profesor”, a spus ea, precizând că i s-a transmis că ar avea nevoie, în mod special, de mai multe credite în domeniul educației.

Ca rezultat, Rasberry a decis să renunțe la predare și să se concentreze pe găsirea altor roluri în domeniul ei de studiu: managementul afacerilor.

Însă căutarea unui loc de muncă a fost provocatoare. Rasberry a spus că nu a obținut multe interviuri, iar atunci când le-a obținut – și a fost refuzată – i-a fost greu să înțeleagă ce nu a mers bine. Ea a extins căutarea și la roluri non-manageriale, precum contabilitate de bază, resurse umane, meditații sau contabilitate, dar nu a avut prea mult succes nici cu acestea.

Rasberry consideră că cel mai mare obstacol în căutarea ei de muncă este lipsa de experiență profesională.

În timp ce își urma studiile, a acumulat puțină experiență de nivel de bază în domenii precum bancar, resurse umane și contabilitate. Cu toate acestea, ea crede că această experiență ar putea fi insuficientă în ochii angajatorilor.

„Sunt supracalificată pentru majoritatea posturilor de nivel începător, dar sunt subcalificată pentru posturi de management sau leadership. În final, diploma mea a fost și o binecuvântare, și un blestem,” a spus ea.

Cel mai important sfat al lui Rasberry pentru cei care urmăresc o educație superioară este să își facă temele. Ea a spus că și-ar fi dorit să fi petrecut mai mult timp evaluând programele de plasare în câmpul muncii pe care le avea școala, parteneriatele de stagii de practică și ratele de angajare ale absolvenților recenți în diverse domenii înainte de a-și urma studiile.

De asemenea, a recomandat să se ia timp pentru a reflecta la valoarea unei diplome universitare și la cele mai bune modalități de a o folosi pentru a obține un loc de muncă.

„Am învățat că majoritatea organizațiilor preferă experiența în detrimentul educației. Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani la facultate,” a spus ea.

Postul de asistentă o ajută să-și plătească facturile în timpul căutării unui loc de muncă în domeniul său

Rasberry a spus că, în ultimii ani, a lucrat part-time în mai multe locuri pentru a-și plăti facturile.

„Se simte aproape imposibil să lucrezi un singur job și să câștigi suficienți bani pentru a acoperi nevoile esențiale precum chiria, combustibilul, electricitatea etc., în statul Virginia,” a spus ea.

O analiză a constatat că Virginia este al 13-lea cel mai scump stat din SUA în ceea ce privește costul general al vieții, conform Business Insider.

Ea a spus că urmează un program de formare pentru a lucra de la distanță pentru ca expert în taxe, pentru o companie de profil. În același timp, explorează o nouă carieră: cea de asistentă medicală. Rasberry a spus că, în ultimul an, a lucrat până la 80 de ore pe săptămână ca asistentă.

„Sunt nouă în acest domeniu, dar mi se pare o muncă satisfăcătoare și îmi place flexibilitatea schimburilor,” a spus ea.

Rasberry a găsit un post pentru care i s-a oferit pregătire și certificare gratuită. Dar a spus că dezavantajul a fost că această certificare nu este recunoscută de alți angajatori, limitându-i oportunitățile în industrie. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu a încetat să aplice pentru locuri de muncă legate de afaceri.

Un alt motiv este că nu crede că este plătită suficient de bine – a spus că câștigă 21,50 dolari pe oră. În 2023, salariul mediu pentru o asistentă medicală în SUA era de aproximativ 41 de dolari pe oră. În ciuda numărului mare de ore lucrate, eaa spus că salariul mic este motivul pentru care nu vede postul de asistent medical ca pe un loc de muncă cu normă întreagă.

„Nu vine cu un salariu de normă întreagă,” a spus ea.

Rasberry a mai spus că, în ultimele luni, s-a concentrat mai mult pe căutarea de roluri remote, cum ar fi oportunitatea de a lucra la o firmă care se ocupă de taxele. A spus că lucrul de la distanță ar face mai ușor să-și păstreze actualul loc de muncă, să-și reducă costurile de navetă și să îngrijească câinele ei.

În ultima lună, Rasberry a avut în sfârșit noroc pe piața muncii. Ea a spus că a obținut un post remote de consultant în domeniul asistenței medicale, cu un salariu de aproximativ 70.000 de dolari pe an – echivalentul unui salariu de peste 30 de dolari pe oră.

Deși vede acest lucru ca pe o evoluție pozitivă, a spus că va continua „absolut” să caute locuri de muncă mai bine plătite în domeniul ei de studiu.

„Când nu lucrez, sunt online, trimițând aplicații pentru angajare,” a spus ea.

Articol recomandat de sport.ro
Scoțienii sunt împărțiți după ce Ianis Hagi a fost eliminat în primul său meci după revenirea în lotul lui Rangers: ”Jalnic” / ”Pasă perfectă!”
Scoțienii sunt împărțiți după ce Ianis Hagi a fost eliminat în primul său meci după revenirea în lotul lui Rangers: ”Jalnic” / ”Pasă perfectă!”
Citește și...
Fenomenele observate la mai mulți copaci din Buzău. „Le putem numi anomalii”
Fenomenele observate la mai mulți copaci din Buzău. „Le putem numi anomalii”

Ca urmare a condiţiilor meteo înregistrate în decursul anului, mai mulţi castani din Buzău au înflorit pentru a doua oară, semn că "arborii şi-au pierdut oarecum calendarul", sunt de părere specialiştii Băncii de Resurse Genetice Vegetale (BRGV).

 

Cât de des îți schimbi lenjeria de pat? Adevărul despre așternuturile tale și cum te pot afecta
Cât de des îți schimbi lenjeria de pat? Adevărul despre așternuturile tale și cum te pot afecta

Ne petrecem în așternuturi o treime din viață. Dar și fără o pereche lângă noi, e îngrămădeală mare în cearșafurile noastre.

Cum a reușit o tânără să învețe un robot să picteze la fel ca ea. „E o muncă de echipă”
Cum a reușit o tânără să învețe un robot să picteze la fel ca ea. „E o muncă de echipă”

Când vorbim despre artă, ne gândim, în primul rând, la creativitate și îndemânare, atribute exclusiv umane. Însă, observăm că tehnologia a ajuns și în acest domeniu.

Recomandări
Cum se vor împărți voturile Dianei Șoșoacă. Ce strategii au partidele și care sunt cei mai avantajați candidați. ANALIZĂ
Cum se vor împărți voturile Dianei Șoșoacă. Ce strategii au partidele și care sunt cei mai avantajați candidați. ANALIZĂ

Diana Şoşoacă va influenţa cursa prezidenţială chiar şi în absenţă, după ce Curtea Constituţională i-a respins candidatura pentru Cotroceni.  

Un an de război în Gaza, în imagini. Greşelile Mossadului au făcut posibilă ziua de 7 octombrie | GALERIE FOTO
Un an de război în Gaza, în imagini. Greşelile Mossadului au făcut posibilă ziua de 7 octombrie | GALERIE FOTO

La 7 octombrie 2023, Israelul a fost victima unui atac terorist al Hamas de o amploare fără precedent. A fost o ofensivă pentru care statul israelian nu era pregătit, serviciile sale de informaţii respingând din start ameninţarea.

CTP îl compară pe Mircea Geoană cu Vadim Tudor, după ce a spus că alegerile vor fi fraudate. „Se teme”
CTP îl compară pe Mircea Geoană cu Vadim Tudor, după ce a spus că alegerile vor fi fraudate. „Se teme”

Gazatarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat reacția lui Mircea Geoană la investigația internațională în care se spune că un coordonator al campaniei sale a fost un partener de afaceri cu un propagandist rus și l-a comparat cu Vadim Tudor.