Cazul bizar al „gemenelor tăcute”, surorile care nu au vorbit cu nimeni timp de aproape 30 de ani. Cum comunicau între ele
June și Jennifer Gibbons, două surori gemene din Barbados, nu au vorbit cu nimeni timp de aproape 30 de ani.
Născute la 11 aprilie 1963, într-o familie care a făcut parte din „generația Windrush”, cele două au ajuns în Marea Britanie în anii '60.
La un moment dat, rudele fetelor și-au dat seama că acestea nu vorbeau ca un om normal. Mai mult, ele au inventau propria limbă pentru a comunica între ele, scrie LAD Bible.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Unii credeau că June și Jennifer vorbeau o versiune accelerată a creolei bajane, un dialect din țara lor natală care combină influențele africane și britanice și care este folosit de mulți locuitori din Caraibe.
Cu toate acestea, fetele vorbeau atât de repede încât nimeni le putea înțelege.
„Aveam un defect de vorbire. Părinții noștri nu puteau înțelege niciun cuvânt din ceea ce spuneam. Nimeni nu înțelegea, așa că am încetat să mai vorbim”, a dezvăluit June într-un podcast BBC.
După ce au început să comunice doar una cu cealaltă, un psiholog pentru copii a încercat să le separe și să le trimită la școli diferite. Din acest motiv, fetele au refuzat să mai mănânce și să mai spună vreun cuvânt. Astfel, ele au fost aduse din nou împreună.
Pe când aveau doar 18 ani, au început să umble cu niște băieți din zona în care locuiau. Cele două surori au început să bea alcool și să consume droguri.
Apoi, June și Jennifer au început să comită o serie de infracțiuni. „Ne pierduserăm mințile. Eram depășite de situație, fără ajutor”, a mărturisit June.
„Am început să distrugem orașul... să vandalizăm locuri. Spuneam că 'vom suna la poliție și vom vedea dacă ne pot prinde'”, a mai spus ea.
La 19 ani au ajuns în arest și au fost evaluate de un psihiatru. Ele au fost etichetate drept „psihopate” și au fost duse la spitalul de psihiatrie Broadmoor, o unitate medicală de înaltă securitate.
Acolo, fetele i-au întâlnit pe unii dintre cei mai periculoși infractori din Marea Britanie, iar June a dezvăluit: „Primul meu iubit a ajuns acolo pentru jaf armat”.
„Prietenul lui Jennifer a ucis două femei”, a continuat ea.
Tot aici, fetele l-au cunoscut pe Ronnie Kray, celebrul gangster britanic.
„Ronnie Kray a venit la masa mea, mi-a luat mâna, mi-a sărutat-o și mi-a spus 'Bună June, am auzit multe despre tine'. Obișnuiam să primim felicitări de Crăciun și de ziua de naștere de la Ronnie”, și-a amintit June.
După 11 ani petrecuți la Broadmoor, gemenele au fost mutate într-un spital cu securitate redusă. Aici, Jennifer a murit brusc de miocardită acută, o inflamație a mușchiului inimii. Ea avea doar 29 de ani.
În urma acestui eveniment tragic, June a început brusc să comunice normal cu persoanele din jurul său, susținând că a făcut acest lucru doar pentru că sora ei nu mai era.
Ea a fost eliberată la un an după moartea surorii sale. June a ales să trăiască în Țara Galilor, alături de părinții săi, fiind acceptată de comunitate.
Femeia a recunoscut că perioada petrecută la Broadmoor a lăsat cicatrici: „În fiecare dimineață mă gândesc că sunt acolo. Mă trezesc dimineața, aud zăngănitul cheilor... Când mă gândesc la Broadmoor, mă gândesc la Jennifer. În fiecare zi mă trezesc și îmi spun: 'Încă o zi pentru mine și încă o zi pentru sora mea'. Trăiesc pentru ea”.