Este weekendul festivalurilor culinare, în toată ţara. În Bucureşti, la Street Food, s-au strâns cele mai populare camionete cu mâncare,din România.

Iar la Cluj-Napoca un eveniment similar aduce anul acesta preparate inedite, precum carnea de zebră, bizon sau crocodil.

Pe grătarele amplasate pe bulevardul Kiseleff din Bucureşti, transformat în zona pietonală, burgerii au început să sfârâie încă de dimineaţă, iar pe la ora mesei locul s-a umplut de oameni dornici să încerce mâncăruri din toate colţurile lumii.

Vânzător: „Avem burger de carne de vită, cei mai buni din Bucureşti, îi aşteptăm pe toţi să vină să-i guste. Deja a început este foarte multă lume aici care așteaptă.”

Cum în capitală au fost 30 de grade, mulţi au vizitat şi standurile de bere.

Bărbat străin: „Îmi place berea românească, berea bună și îmi plac oamenii din țara voastră.”

Tudor Petrescu: „Toate aromele pe care o are berea artizanală pe care o fabricăm noi sunt strict din malţ şi din hamei, nu adăugăm nimic altceva. Ne bazăm că street food ne va aduce un flux mare de clienţi, contribuie foarte mult la awareness, la imaginea pe care şi-o creează produsul.”

La Cluj-Napoca, meniurile diverse, au mers de minune cu muzica live. Oamenii au avut parte şi de o demonstraţie pusă în scenă de Chef Foa. Aici s-au pregătit burgeri din carne de crocodil, zebră și bizon.

Chef Foa: „Carnea de crocodil e la fel ca cea de pui sau picioare de broască. Oamenii erau sceptici, nu credeau că este.”

Este al doilea sfârşit de săptămâna dedicat străzilor deschise, în București, după un prim weekend cu peste 15 000 de participanţi care s-au bucurat de zonele de promenadă. În mai multe puncte din traseul pietonal de pe Calea Victoriei şi din zone adiacente vom găsi în aceste zile spectacole de dans, teatru, concerte şi, instalaţii interactive.

Festivalurile culinare continua până mâine seară atât în Bucureşti, cât şi în Cluj Napoca.