Afacere cu lumânări parfumate în România. De ce ai nevoie și cum poți începe acest tip de business

afacere cu lumanari parfumate
Shutterstock

Lumânările parfumate încep să aibă din ce în ce mai multă popularitate în România. Dacă te gândești să îți deschizi o afacere cu lumânări parfumate în România ar trebui să știi cum și de unde să începi.

De la evenimente speciale precum nunți și botezuri, până la utilizarea lor pentru decor sau pentru a crea o atmosferă relaxantă și plăcută în locuințe și spații de lucru, cererea pentru lumânări decorative este în continuă creștere. 

Cât de profitabilă este o astfel de afacere?

Producția de lumânări parfumate este una dintre ideile de afaceri mici care pot fi începute la domiciliu și care au potențialul de a deveni profitabile într-un timp relativ scurt.

Lumânările parfumate sunt ideale pentru a schimba atmosfera într-un living, pentru o baie cu spumă relaxantă, pentru a face cuiva drag un cadou sau pur și simplu pentru ca locuința ta să miroasă ca în povești.

În ultimul timp, pe piața din România au apărut tot mai multe afaceri mici cu lumânări parfumate, iar multe dintre ele par să prospere.

Citește și
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni

De fapt, costurile pentru astfel produse sunt destul de mici. În principiu, ai nevoie de ceară, fitile, diverse tăvițe sau suporturi de silicon pentru a le forma ori recipiente de sticlă în care să le pui.

Pe lângă asta, vei avea nevoie de materiale precum uleiuri esențiale, flori sau plante aromatice pe care să le adaugi în ceară și câteva vase.

Costul de producție nu e deloc mare, însă o astfel de lumânare poată să ajungă să se vândă și cu până la 50-80 de lei în funcție de dimensiune/gramaj sau parfum.

Desigur, vei avea nevoie de puțină îndemânare pentru a face lumânările, însă aceasta este cea mai plăcută parte, mai ales dacă îți place să faci lucruri handmade și te pasionează lumânările.

afacere cu lumanari parfumate

Ce pași trebuie să urmezi pentru a îți deschide o astfel de afacere

Dacă îți dorești să îți începi propria afacere în domeniul lumânărilor parfumate, trebuie să iei totul pas cu pas pentru a avea succes în această industrie în plină dezvoltare. Iată cum poți proceda:

Stabilește-ți direcția

Înainte de a începe producția, e important să definești exact ce tip de lumânări dorești să creezi și să vinzi. Explorează piața pentru a înțelege cerințele și preferințele clienților. Poți alege să te axezi pe lumânări pentru evenimente speciale sau pe lumânări parfumate pentru relaxare și aromoterapie.

Găsește furnizori de încredere

Asigură-te că ai acces la materialele și echipamentele necesare. Caută furnizori care să ofere materii prime de calitate la prețuri competitive. Nu trebuie să fie neapărat furnizori din România, însă asigură-te că materialele sunt de bună calitate și că sunt livrate în timp util.

Alege locația potrivită

Dacă intenționezi să începi producția la domiciliu, asigură-te că ai un spațiu adecvat pentru a desfășura activitățile. Este important să ai suficient loc pentru producție, depozitare și ambalare. Planifică cum vei organiza spațiul pentru a fi eficient și sigur.

Poți să îți faci un atelier dintr-o debara sau o cameră de depozitare sau chiar îți poți rezerva un colțișor din sufragerie unde să îți montezi tot ce ai nevoie ca să realizezi lumânările. Mai târziu, când vei începe să ai profit, poți să îți închiriezi un spațiu de lucru.

Învață să faci lumânări

Producția de lumânări necesită atenție la detalii și abilități practice. Experimentează cu diferite tehnici, arome și stiluri pentru a-ți dezvolta produsele distincte. Nu ezita să ceri feedback de la prieteni și familie pentru a-ți îmbunătăți continuu produsele.

Uită-te la tutoriale pe YouTube și mergi la cursuri de perfecționare sau work-shop-uri, dacă găsești. Totodată, poți merge la work-shop-uri despre marketing și antreprenoriat, pentru că îți vor prinde foarte bine.

afacere cu lumanari parfumate

Învață despre managementul afacerii

Înțelegerea aspectelor financiare, contabile și de marketing este crucială pentru succesul afacerii tale. Investește timp și resurse în educația ta antreprenorială și dezvoltă-ți cunoștințele în domeniul administrării unei afaceri mici.

Vorbește cu alți antreprenori și cere sfaturi. Mergi la întâlniri și la evenimente de networking pentru a învăța cât mai multe.

Obține toate autorizațiile necesare

Înainte de a începe activitatea, asigură-te că ai toate documentele și autorizațiile necesare conform legislației în vigoare.

Consultă-te cu specialiști în domeniu pentru a te asigura că afacerea ta este legală și protejată. Dacă nu vrei să angajezi pe cineva, poți să te ocupi să dai câteva telefoane pentru a afla ce documente ai nevoie și unde trebuie să mergi să le depui ca să îți faci propria firmă, fie SRL sau PFA.

Concentrează-te pe marketing

Promovează-ți produsele prin canale online și offline. Creează un brand distinctiv și atrage clienții potențiali prin intermediul rețelelor sociale, site-ului web și materialelor de marketing. Lucrează cu artiști pentru un logo atrăgător și unic pe care să îl folosești. Investește în publicitate, lucrează cu influenceri și învață constant cum să îți promovezi afacerea.

Poți să începi un blog sau chiar un vlog pentru a îți documenta tot parcursul și pentru a atrage clienți. Social media este un instrument extrem de important prin care să îți promovezi afacerea.

Dacă la început te poți ocupa personal, odată ce afacerea va căpăta notorietate, ai putea avea nevoie de ajutor.

Pentru asta, va fi nevoie să delegi câteva sarcini și eventual să lucrezi cu colaboratori sau angajați: de la social media, comunicare cu clienții pentru preluare de comenzi, până la persoane care să se ocupe de distribuire, transport, contact cu furnizorii și așa mai departe.

Totodată, fotografiile produselor sunt foarte importante. Dacă nu te pricepi, ai putea lucra cu un fotograf colaborator pentru a obține un set de poze bune pentru social media.

Găsește un fotograf care exprimă ceea ce ai vrea ca produsul tău să transmită și plătește-l pentru setul inițial de fotografii de lansare. Poți continua apoi colaborarea sau poți investi într-un aparat foto, dacă te pricepi, astfel încât să îți faci propriile fotografii.

Uită-te la alte afaceri mici ca să te inspiri în ceea ce privește modul de marketing și estetica pe care o vrei. Asigură-te că menții o comunicare eficientă cu clienții și potențialii clienți și oferă o listă de prețuri pentru fiecare produs.

Articol recomandat de sport.ro
Incredibil! Cum au ajuns Vladimir Putin și Volodimir Zelenski să susțină același lucru
Incredibil! Cum au ajuns Vladimir Putin și Volodimir Zelenski să susțină același lucru
Citește și...
Cum să economisești bani la nuntă. Mirii nu mai sunt dispuși să cheltuie la fel de mult ca în anii trecuți
Cum să economisești bani la nuntă. Mirii nu mai sunt dispuși să cheltuie la fel de mult ca în anii trecuți

Sezonul nunților a început, iar mirii care nu s-au organizat din timp caută modalități să se încadreze în buget.  

Sute de mii de credincioși au plecat în pelerinaj pe dealul de la Șumuleu. Un bărbat a mers pe jos 12 ore
Sute de mii de credincioși au plecat în pelerinaj pe dealul de la Șumuleu. Un bărbat a mers pe jos 12 ore

400 de mii de credincioși au venit la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita, de Rusaliile Catolice. Unii pelerini au parcurs zeci de kilometri pe jos pentru a asista cu emoție la slujba oficiată pe deal.  

Un fruct preferat de tot mai mulți români riscă să nu se mai găsească pe piață. Alternativa recomandată
Un fruct preferat de tot mai mulți români riscă să nu se mai găsească pe piață. Alternativa recomandată

Schimbările climatice au un "impact teribil" asupra unui fruct foarte consumat la nivel mondial și tot mai preferat de români.

Recomandări
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă
De ce vicepremierul Slovaciei nu a preluat până acum atribuțiile oficiale ale prim-ministrului Fico, împușcat în stradă

Bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac a apărut, sâmbătă, pentru prima oară în fața judecătorului.

Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”
Cum a fost filmată bona de 69 de ani lovind copilul de un an aflat în grijă. „Treci și bea lăptic! Taci! Taci! Gata!”

O femeie de 69 de ani, angajată bonă de o familie din București, a fost reținută de poliție și acuzată că a lovit copilașul de 1 an și două luni, pe care trebuia să-l îngrijească. Acum este cercetată sub control judiciar.

Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates
Mircea Geoană: sistemul de vot din România, cel mai primitiv din Europa. De ce l-a invocat pe Bill Gates

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa, crede Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a vorbit despre „democratizarea votului”.