Adevărul despre „bărbatul-mumie”, care ar fi supraviețuit atacului unui urs. Ce spun experții

Dată publicare: 27-06-2019 21:55
Dată actualizare: 27-06-2019 22:10


Urs

Cazul bărbat din Rusia despre care presa internațională a scris că a fost salvat din bârlogul unui urs, unde ar fi fost blocat timp de o lună, s-a dovedit a fi o știre falsă.

După ce a devenit viral un articol din presa locală, în care se relata că un bărbat identificat drept Alexander ar fi supraviețuit o lună cu coloana fracturată în bârlogul unui urs care plănuia să îl mănânce, specialiștii IT cosultați de site-ul SochiStream au demontat povestea, subliniind că este vorba despre un „fake news”, scrie Russia Today.

Bărbatul care din imagini seamănă cu o mumie s-ar fi aflat, de fapt, într-un sicriu dintr-o zonă rurală din Sochi, care a ajuns la suprafața solului în urma ploilor torențiale, susțin jurnaliștii locali. Inițial, imaginile cu acesta au ajuns pe aplicațiile de mesagerie, însă Eurasia Daily a relatat că omul a fost victima atacului unui urs.

Filmulețul a apărut, în urmă cu o săptămână, și pe rețeaua de socializare Pikabu, similară cu Reddit, unde utilizatorii au subliniat că vocea bărbatului pare sănătoasă și puternică, în comparație cu starea deplorabilă în care acesta pare să se afle, ceea ce le-a dat motive să creadă că imaginile sunt false.

Potrivit specialiștilor consultați de SochiStream, „Alexander” ar putea fi un test pentru a vedea cât de repede devin virale anumite filmulețe pe rețelele de socializare.

Articolul a fost preluat și de tabloidele britanice, între care și Daily Mail, care a relatat că bărbatul ar fi rămas în viață după ce s-ar fi hidratat cu propria urină. Cu toate acestea, tabloidul a inclus și punctul de vedere al unui oficial din regiune care preciza că povestea nu a putut fi confirmată.

„Nu putem confirma cazul din Tuva. Nu a fost înregistrat la Ministerul Sănătății, la Ministerul pentru Urgențe sau la altă instituție din regiune. Cel mai probabil, s-a întâmplat în afara regiunii Tuva”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului Sănătății din regiune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV, rt.com


VIDEO PROTVPLUS.RO