Adevărata casă a lui Dracula, castelul abandonat decenii la rând. Dușmanii lui Țepeș nu au reușit niciodată să îl cucerească
Adevărata casă a lui Dracula, acolo unde a locuit Vlad Țepeș, va fi deschisă publicului. Până acum cinci ani, Castelul Poienari din orașul Curtea de Argeș, a fost abandonat decenii la rând.
Cetatea „impenetrabilă” - cocoțată pe o stâncă de 800 de metri - a fost casa lui Vlad Țepeș, cunoscut și ca Vlad Drăculea sau Dracula, în timpul domniei sale în Țara Românească.
Castelul Bran nu are absolut nicio legătură cu domnitorul Vlad Ţepeş sau cu personajul fictiv Dracula, susține sus și tare Cornel Popescu, manager al Muzeului Județean Argeș.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Vlad Țepeș - Dracula a domnit de trei ori. În timpul celei de-a doua domnii, el a construit doar trei monumente - mănăstirile Comana și Snagov și castelul Poienari.
Castelul Bran nu are nicio legătură cu Vlad Țepeș. Nu el a construit acel castel. Este doar marketing pentru turism.
Adevăratul castel al lui Vlad Țepeș este castelul Poienari”, a declarat, pentru The Sun, Cornel Popescu.
Conform acestuia, fortăreața gotică, la care se poate ajunge doar urcând 1.500 de trepte, nu a fost niciodată cucerită de dușmanii lui Vlad Țepeș, în ciuda mai multor încercări.
„Datorită poziției sale spectaculoase și de neatins, cetatea nu a fost niciodată cucerită, deși turcii au încercat de mai multe ori”, a spus el.
Fortăreața a fost reconstruită în 1459, când Vlad Țepeș a folosit sclavi pentru a face cărămizi, pentru a tăia pietre și a termina construcția în doar o săptămână. Mulți dintre sclavi au căzut de pe stâncă și au murit.
Trecut întunecat
Născut în 1431, în Transilvania, Vlad Țepeș era cunoscut pentru faptul că își trăgea dușmanii în țepușe înfipte în pământ și îi lăsa să moară.
Într-o bătălie sângeroasă din 1462, se spune că domnitorul a lăsat un câmp plin cu 23.844 de victime trase în țeapă, în încercarea de a-i opri pe inamicii otomani din drumul spre Țara Românească.
Se crede că Țepeș a ucis în jur de 100.000 de oameni în doar șase ani.
De asemenea, se zvonește că Vlad Țepeș își înmuia pâinea în sângele victimelor sale.
Cruzimea sa l-a ajutat să obțină victoria asupra turcilor în 1462.
Sursa: The Sun
Etichete: castelul bran, vlad tepes, castelul poienari,
Dată publicare:
23-09-2024 10:35