Stațiunea din România unde găsești „elixirul negru”. Legenda spune că Vlad Țepeș s-a tratat aici

Lacu Sarat
Shutterstock

Lacu Sărat se află în comuna Chiscani, la doar câțiva kilometri de  Brăila, și este o stațiune balneară renumită pentru proprietățile curative ale nămolului sapropelic și ale apei minerale hipertonice.

O mulțime de turiști ajung aici anual, atât datorită peisajelor și a naturii înconjurătoare, cât și pentru tratamentele și complexul balnear care funcționează pe tot parcursul anului. Stațiunea Lacu Sărat este unul dintre principalele obiective turistice din Brăila

Unde se află și cum ajungi la Lacu Sărat

Pentru cei care vor să descopere frumusețile Lacului Sărat, există mai multe modalități de a ajunge la destinație.

Cei care preferă transportul feroviar pot opta pentru trenul care îi va duce până la stația CFR Brăila, punct de plecare către stațiune.

De aici, călătorii pot alege să folosească serviciul public de transport în comun, care asigură conectivitate directă cu stațiunea.

Citește și
Ce a descoperit FBI în laptopul autorului tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump

Tramvaiul 25 circulă de luni până duminică de la 5:30 la 21:00.

Pentru cei care preferă propriul autoturism, accesul la Lacu Sărat este extrem de facil. Iată principalele căi de acces:

· DN 2B-București,

· DN22 – Rm. Sărat,

· DN 21 –Slobozia,

· DN23 – Focșani

Drumurile bune și semnalizarea corespunzătoare îi vor ghida pe aceștia către destinație, iar numeroasele locuri de parcare disponibile asigură confortul și comoditatea necesare.

În plus, există și opțiuni de transport privat către Stațiunea Lacu Sărat, cu puncte de îmbarcare și debarcare în diverse locații strategice din orașul Brăila și din împrejurimi. Acestea sunt o alternativă convenabilă și accesibilă pentru cei care doresc să se bucure de acest loc.

Lacu sarat

Istoricul stațiunii Lacul Sărat

Stațiunea Lacu Sărat, situată în județul Brăila, a devenit de-a lungul timpului un punct de referință pentru cei în căutare de tratamente balneare și relaxare în mijlocul naturii.

Aflată în Câmpia Bărăganului, la doar 5 kilometri de Brăila, această stațiune atrage atenția având o moștenire bogată și o legendă veche despre proprietățile vindecătoare ale lacului sărat.

Legenda spune că în vremea lui Vlad Țepeș, oștenii și caii săi s-ar fi vindecat în apa miraculoasă a lacului, contribuind la reputația sa ca loc de vindecare.

De-a lungul secolelor, stațiunea a fost frecventată de numeroase personalități precum Alexandru Vlahuță, Nicolae Carandino sau Panait Istrati, care au căutat tratamentele terapeutice ale nămolului din Lacu Sărat.

Începând cu începutul secolului al XX-lea, stațiunea a devenit cunoscută pe plan internațional pentru tratamentele reumatismale oferite de nămolul său sapropelic.

Această recunoaștere a dus la o creștere a numărului de vizitatori și la dezvoltarea infrastructurii locale, transformând Lacu Sărat într-un loc de prestigiu pentru vindecare.

Astăzi, stațiunea continuă să ofere tratamente de înaltă calitate, atrăgând vizitatori din toată țara și din străinătate.

Lacu sarat

Complexul din stațiunea balneară Lacu Sărat

Complexul balnear din stațiunea Lacu Sărat este deschis pe tot parcursul anului pentru cei care caută vindecare în mijlocul naturii. Cu o capacitate de 164 de locuri și amplasat la doar 5 kilometri distanță de municipiul Brăila, acest complex oferă tratamente care pot vindeca o serie de afecțiuni.

Complexul beneficiază de factori naturali unici de cură, care îl fac să fie apreciat atât în țară, cât și în străinătate.

Principalii factori terapeutici ai stațiunii includ apa sulfatată, clorurosodică, magneziană a lacului, cu un grad ridicat de mineralizare de peste 80 g/l, și namolul sapropelic, extrase din lac, bogat în hidrogen sulfurat.

Aceste resurse naturale sunt cunoscute pentru proprietățile lor curative și sunt utilizate în tratamentul unei game variate de afecțiuni.

În cadrul hotelului Perla, pacienții au acces la proceduri specializate pentru diverse categorii de afecțiuni, inclusiv afectiuni reumatismale degenerative și inflamatorii, afecțiuni postraumatice, dermatologice, neurologice periferice, ginecologice, endocrine și ale aparatului locomotor.

De asemenea, se acordă atenție și altor boli asociate, precum afecțiuni dermatologice, boli endocrine și de nutriție sau boli profesionale de uzură.

Unitatea de tratament balnear dispune de o gamă variată de facilități moderne, inclusiv băi cu apă sulfuroasă, împachetări cu namol, terapii termice și electroterapie.

Toate procedurile sunt supervizate de personal medical calificat, iar prescrierile sunt individualizate în funcție de stadiul bolii și nevoile fiecărui pacient.

De altfel, în stațiune sunt patru baze de tratament din care turiștii pot alege și unde aceștia își pot trata diferite afecțiuni, printre care neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, dermatologice, boli endocrine și de nutriție sau boli profesionale de uzură.

Lacu Sărat - obiective turistice

Județul Brăila este un important centru turistic și balneoterapic, atrăgând vizitatorii cu peisajele specifice câmpiei și Luncii Dunării.

Stațiunea și împrejurimile sale oferă o gamă diversificată de atracții turistice, iar municipiul Brăila este bogat în obiective culturale și istorice care merită explorate, mai ales pe timp de vară, când vegetația este bogată și peisajele capătă și mai mult farmec.

Mănăstirea Lacu Sărat

Mânăstirea Lacu Sărat este unul dintre punctele de atracție ale zonei, fiind construită în stil maramureșean, cu o turlă-clopotniță impresionantă de 24 de metri.

Înăuntru, biserica este decorată cu icoane pictate din secolul al XIX-lea. Mânăstirea, înființată în anul 1996, este locul în care localnicii și turiștii vin pentru un moment de liniște.

Lacu sarat

Biserica Greacă Buna Vestire

Biserica Greacă "Buna Vestire" este un alt punct de atracție important, cu un izvor natural cu proprietăți vindecătoare de Ziua Izvorului Tămăduirii.

Construcția impresionează prin arhitectura sa eclectică, combinând elemente antice elene, gotice și renascentiste. De-a lungul timpului, biserica a devenit un loc de pelerinaj pentru cei în căutare de vindecare.

Grădina Mare

Grădina Mare, situată de-a lungul malului înalt al Dunării, este un loc ideal pentru o plimbare liniștită.

Are o suprafață de 6 hectare și se află în zona dinspre Vadul Schelei. Se mai numește și Grădina Belvedere, datorită priveliștii spre Dunăre și Munții Măcinului. Aici poți vedea Casa Memorială Panait Istrati și Chioșcul Muzicii.

De asemenea, Castelul de Apă, ridicat la începutul secolului XX, este locul în care poți vedea tot orașul, așa că nu îl rata.

Muzeul Brăilei

Muzeul Brăilei, înființat în 1881, găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice, arheologice și artistice, perfecte pentru pasionații de istorie și științe ale naturii. Poți vedea aici și cărți vechi, manuscrise, fotografii de epocă și documente.

Esplanada Dunării

Esplanada Dunării, cu celebrele sale fântâni arteziene și Fântâna Cinetică, este locul de întâlnire pentru localnici și principalul obiectiv turistic pentru cei care vizitează prima oară locul.

Este compusă dintr-un ansamblu de fântâni arteziene iar cea mai mare, Fântâna Cinetică, are forma unor palme, fiind printre primele monumente arhitectonice cu sistem de rotire.

Piața Traian

Piața Traian este inima orașului Brăila, adică Centrul Vechi. Aici se găsește celebrul Ceas Public, Teatrul "Maria Filotti", cu o tradiție de 150 de ani și tot de aici pornește strada Regală.

Piața datează din 1833 și era, pe atunci, pavată cu piatră cubică, având o suprafață de 11.000 mp.

Ceasul Public a fost ridicat în 1909 și este o piesă de mobilier urban rară, având peste 11 metri înălțime și patru cadrane susținute de o carcasă metalică.

Centrul Cultural Nicăpetre

Centrul Cultural Nicăpetre, înființat în 2001, găzduiește o colecție impresionantă de artă contemporană și artefacte istorice. A fost reabilitat și redeschis pentru public în 2010. Acesta a fost construit pentru a adăposti donația sculptorului Nicăpetre.

Insula Mică a Brăilei

Insula Mică a Brăilei, o rezervație zoologică și botanică naturală unică în Europa, oferă o un univers fascinant pentru turiști. Aici te poți plimba cu vaporașul pentru a vedea păsările și plantele.

Zona seamănă cu Delta Dunării, iar peisajul este de-a dreptul spectaculos. Trăiesc aici peste 150 de specii de plante și 200 de specii de păsări pe care le poți vedea. Nu uita să îți iei aparatul foto pentru a imortaliza frumusețea peisajelor din zonă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Ce decizie a luat Gică Hagi după ce a fost propus ca selecționer la echipa națională a României
NEWS ALERT Ce decizie a luat Gică Hagi după ce a fost propus ca selecționer la echipa națională a României
Citește și...
Locul de pe litoralul românesc în care apa mării este turcoaz ca în Grecia. „Este o nouă experiență”
Locul de pe litoralul românesc în care apa mării este turcoaz ca în Grecia. „Este o nouă experiență”

Nisip fin, mare turcoaz și liniște, adică o vacanță tihnită. Este ceea ce caută turiștii care merg la Tuzla sau 23 August.

Trusa medicală pentru vacanță. Ce pastile să iei cu tine când pleci în concediu și vaccinurile recomandate pentru vacanță
Trusa medicală pentru vacanță. Ce pastile să iei cu tine când pleci în concediu și vaccinurile recomandate pentru vacanță

Trusa medicală pentru vacanță este un lucru fără de care nu poți pleca la drum, indiferent că ai sau nu asigurare medicală de călătorie.  

Țara în care poți scăpa de canicula verii și în același timp să vizitezi orașe moderne și peisaje liniștite
Țara în care poți scăpa de canicula verii și în același timp să vizitezi orașe moderne și peisaje liniștite

Suedia este o țară situată în Peninsula Scandinavă în nordul Europei. Stockholm este capitala permanentă începând din 1523. Suedia ocupă cea mai mare parte a Peninsulei Scandinave, pe care o împarte cu Norvegia.

Recomandări
Cum a pierdut România un milion de euro din fonduri europene, bani care ar fi putut să refacă multe centre de agrement
Cum a pierdut România un milion de euro din fonduri europene, bani care ar fi putut să refacă multe centre de agrement

În România, o tabără din două este în ruină! În 35 de ani, statul român nu a avut nicio strategie de salvare a patrimoniului turistic școlar.

Avertisment sever de la Bruxelles pentru România: „Gaura neagră” din Justiție care încurajează corupția la nivel înalt
Avertisment sever de la Bruxelles pentru România: „Gaura neagră” din Justiție care încurajează corupția la nivel înalt

Corupția rămâne o problemă majoră în țara noastră, iar cei mai mulți dintre români cred că sunt afectați direct în viața de zi cu zi, în timp ce 9 din 10 patroni vorbesc despre un fenomen larg răspândit.

Dosar penal deschis în cazul bătrânului mort după ce a ajuns la spital cu cangrenă. Cum se apără administratorul azilului
Dosar penal deschis în cazul bătrânului mort după ce a ajuns la spital cu cangrenă. Cum se apără administratorul azilului

Un nou caz de cinism și nepăsare, într-un azil unde oamenii ar trebui să fie îngrijiți și ajutați este acum anchetat penal. Un bărbat de 56 de ani, internat într-un cămin din Argeș, a murit pentru că ar fi fost neglijat acolo.