Vlad Ţepeş și-a pus mască și a deschis porţile Castelului de la Bran după trei luni
După trei luni de linişte, Vlad Ţepeş a deschis din nou porţile Castelului de la Bran şi primeşte de vineri vizitatori.
Contele Dracula - după numele care i-a dus faima în lume - poartă şi el mască, dezinfectează locurile atinse mai des de turişti şi îi apostrofează pe cei care nu respecta distanta. Programul de vizitare şi tarifele au rămas aceleaşi iar turiştii primesc odată cu biletul şi mănuşi de protecţie.
Primii turişti care au călcat pragul castelului - un cuplu rulotiști din Vrancea - au avut parte de un tur gratuit în care ghid le-a fost însuşi Vlad Ţepeş. Înainte de a depăna istoria şi secretele locului, contele le-a reamintit musafirilor că, în aceste vremuri, sănătatea e cea mai importantă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reporter: Cum erau măştile pe timpul dumneavoastră?
Vlad Țepeș: Din fericire pe timpul meu nu era această problemă dar asta pe care o port, o port cu drag pentru a-i face pe vizitatori să se simtă în siguranţă, nu mă deranjează, singurul aspect neplăcut este că în cazul în care apar nişte turci trebuie să o dau jos că nu pot să mă duc la lupta aşa.
Pe parcursul vizitei în castel, din loc în loc, turiştii gasesesc recipiente cu dezinfectant, aşezate mai ales pe lângă obiectele foarte des atinse de turişti precum balustradele sau mânerele uşilor. În spaţiile înguste, unde riscul aglomerării este mai mare, au fost montate lămpi de dezinfecţie, cu ultraviolete, care sunt puse în funcţiune când nu există oameni prin preajmă.
Pe scara care face legătura între camerele Bram Stoker au fost montate trei semafoare astfel încât turiştii să nu se interseteze aşa cum o făceau până acum. Intervalul de timp în care se schimba semaforului este de un minut.
În cele trei luni cât a fost închis, administratorii muzeului au investit aproape 200.000 de euro în reparaţii, reamenajări şi sisteme de siguranţă sanitară.
Bogdan Balmuș, purtătorul de cuvânt al Castelului Bran: "Am fost contactaţi prin email sau telefonic de oameni dornici să vină la Castelul Bran atât din ţară cât şi din strainaiate, acest lucru ne-a bucurat foarte mult. Speram să reitram cât de curând în normalitate."
Administratorii muzeului spun că perioada în care castelul a fost închis a însemnat o pierdere de un milion şi jumătate de lei, bani pe care i-ar fi încasat din bielte, evenimente şi vânzarea de suveniruri.