Animalele pierdute pot fi găsite pe baza unei simple poze, prin recunoaştere facială

Dată publicare: 12-10-2018 08:18
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Tot mai multe adăposturi pentru animale din Statele Unite au început să folosească tehnologie de ultimă oră pentru a le găsi stăpânii necuvântătoarelor rătăcite.

Este vorba despre recunoaştere facială, care ar trebui să fie mai eficientă decât afişele lipite pe copaci.

Condiţia este, însă, ca oamenii care şi-au pierdut animalele să le introducă fotografia în baza de date.

La acest adăpost din Texas, oamenii duc zilnic animale găsite hoinărind, iar voluntarii încearcă să le dea de urma stăpânilor. Acum au un instrument nou: o aplicaţie.

Misty Valenta, Williamson County Regional Animal Shelter: "Practic, e recunoaştere facială pentru câini şi pisici."

Fiecare animal adus la adăpost este fotografiat, iar poza lui este introdusă în sistem. Pe de altă parte, aplicaţia îi permite stăpânului să-şi lase datele de contact şi chiar să ofere recompensă.

Misty Valenta, Williamson County Regional Animal Shelter: "Ne trebuie o poză în care să se vadă bine faţa. Acum caută în baza de date, să vadă dacă e vreun câine dispărut a cărui fotografie se potriveşte."

Tot mai multe adăposturi folosesc această aplicaţie atunci când animalele găsite nu au microcip sau datele de pe el nu mai sunt de actualitate.

Misty Valenta, Williamson County Regional Animal Shelter: "În prezent reuşim să înapoiem familiilor lor cam 2% dintre pisici şi cam 28% dintre câini."

Aplicaţia este gratuită şi poate fi folosită deocamdată în Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, dar fundaţia care a dezvoltat-o promite să o aducă în curând şi în Europa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!