Germania, eliminată de la Cupa Mondială. Loew: ”Tăcere de moarte în vestiar”

Germania - Coreea de Sud
Getty

Germania, campioana en titre, a fost eliminată de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, după ce a fost învinsă de Coreea de Sud, cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Kazan, în ultimul său meci din Grupa F.

Suedia a învins Mexicul cu scorul de 3-0 (0-0), în meciul disputat miercuri, la Ekaterinburg, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal, şi ambele echipe s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, deţinătoarea titlului, Germania, fiind eliminată.

De cealaltă parte, Germania a fost învinsă de Coreea de Sud după ce a primit două goluri în prelungirile meciului.

Loew: "Am pierdut mai mult decât un meci"

"În vestiar este o uriaşă dezamăgire, o tăcere de moarte. Felicitări adversarilor noştri, suedezii şi mexicanii. La capitolul luptă, astăzi nu i se poate aduce niciun reproş Mannschaft, dar nu am reuşit să înscriem un gol. Aşa s-a întâmplat pe tot parcursul turneului, echipei i-a lipsit uşurinţa. Suntem eliminaţi în mod logic. Am avut multe ocazii, dar n-am putut forţa golul. Echipa a pierdut mai mult decât un meci, a pierdut mult din ce am construit de ani de zile. Din 2006 noi am fost mereu în semifinale sau în finală", a declarat Loew pentru canalul german ZDF.

Citește și
arabia saudita
Măsură fără precedent luată de Arabia Saudită după prestația de la Cupa Mondială
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Sunt primul care se întreabă ce lucruri n-au mers. Sigur că este responsabilitatea mea. (...) sunt extrem de frustrat după acest meci", a adăugat tehnicianul.

Întrebat despre viitorul său, Loew a spus: "Este prea devreme pentru mine să răspund, e nevoie de câteva ore ca să văd limpede cum stau lucrurile, sunt foarte dezamăgit... Va trebui să avem mâine nişte discuţii, să vedem cum vom continua".

Suedia, scor cu Mexic

Suedia a obţinut o victorie indiscutabilă în faţa unui adversar de nerecunoscut faţă de primele două meciuri. Golurile au fost înscrise de Ludwig Augustinsson (minutul 50), Andreas Granqvist (62) şi Edson Alvarez (74, autogol).

Suedia, obligată să câştige pentru a fi sigură de calificare, a dominat clar prima repriză şi Forsberg a fost periculos la o lovitură liberă, în minutul 5, iar Berg a fost aproape de gol la o reluare acrobatică (min. 12). Suedezii au mai fost periculoşi prin Forsberg (18), iar portarul Ochoa a avut un reflex providenţial în faţa lui Berg (31). Acelaşi Berg putea lovi pe contraatac în al doilea minut de prelungire.

În primul act, mexicanii au avut ocazii prin Lozano (17) şi Vela (39).

Scandinavii au cerut penalty pentru un presupus henţ comis de Javier Hernandez, însă arbitrul nu a dictat nimic după ce a consultat imaginile video.

Deschiderea scorului a venit în minutul 50, după o acţiune prelungită. Viktor Claesson nu a reuşit să şuteze, dar mingea a ajuns la Ludwig Augustinsson, care l-a executat pe Ochoa.

Două minute mai târziu, suedezii îşi puteau mări avantajul, la şutul lui Forsberg de la marginea careului. Un minut mai târziu a venit şutul mexicanului Guardado, iar după încă un minut Augustinsson putea semna dubla.

Echipa antrenată de Janne Andersson nu s-a închis în apărare, iar Berg a obţinut un penalty, transformat cu siguranţă de căpitanul Andreas Granqvist (62). Granqvist a înscris, tot din penalty, şi primul gol al Suediei la acest turneu, împotriva Coreei de Sud (1-0).

Javier Hernandez a avut o mare şansă de a reduce din handicap (70), dar suedezii s-au desprins la un scor de forfait când fundaşul Edson Alvarez a înscris un autogol şocant, lovind greşit mingea, după o aruncare de la margine a scandinavilor (74).

Mexicul a irosit o ocazie uriaşă prin Vela, care nu a putut împinge mingea în poartă de la câţiva metri (81). Mexicanii au presat până în final, dar nu au reuşit golul de onoare.

Echipa latino-americană impresionase în primele două meciuri din grupă (1-0 cu Germania, campioana mondială, şi 2-1 cu Coreea de Sud). Este posibil ca naţionala antrenată de Juan Carlos Osorio să fi tratat cu uşurinţă partida, considerându-se deja calificată.

Mexicul a acces până la urmă în optimi după ce Germania nu a reuşit să treacă de Coreea de Sud. Mai mult, campioana mondială a fost învinsă de echipa asiatică (0-2).

Mexicanul Jesus Gallardo a primit cel mai rapid cartonaş galben din istoria Cupei Mondiale, după numai 13 secunde.

Suedia a câştigat grupa, cu 6 puncte (golaveraj 5-2), iar Mexicul a terminat pe locul 2, tot cu 6 puncte (golaveraj 3-4). Locul 3 i-a revenit Coreei de Sud, 3 puncte (golaveraj 3-3), iar Germania a terminat ultima, cu 3 puncte, (golaveraj 2-4).

Mexicul a fost eliminat în optimile de finală ale Mondialului la ultimele şapte ediţii ale competiţiei.

Mexic - Suedia 0-3 (0-0)
Au marcat: Ludwig Augustinsson (50), Andreas Granqvist (62), Edson Alvarez (74, autogol)
Ekaterinburg, Ekaterinburg Arena; spectatori: 33.061
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa F

Au evoluat echipele:
Mexic: 13. Guillermo Ochoa - 21. Edson Alvarez, 3. Carlos Salcedo, 15. Hector Moreno, 23. Jesus Gallardo (8. Marco Fabian, 65) - 18. Andres Guardado (căpitan), 16. Hector Herrera - 7. Miguel Layun (19. Oribe Peralta, 89), 11. Carlos Vela, 22. Hirving Lozano - 14. Javier Hernandez. Selecţioner: Juan Carlos Osorio.
Rezerve neutilizate: 1. Jose Corona, 12. Alfredo Talavera - 2. Hugo Ayala, 4. Rafa Marquez, 5. Diego Reyes, 6. Jonathan Dos Santos, 20. Javier Aquino, 10. Giovani Dos Santos, 17. Jesus Corona, 9. Raul Jimenez.
Suedia: 1. Robin Olsen - 2. Mikael Lustig, 3. Victor Lindeloff Nilsson, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson - 17. Viktor Claesson, 7. Sebastian Larsson (13. Gustav Svensson, 57), 8. Albin Ekdal (15. Oscar Hiljemark, 80), 10. Emil Forsberg - 9. Marcus Berg (22. Isaac Kiese Thelin, 68), 20. Ola Toivonen. Selecţioner: Janne Andersson.
Rezerve neutilizate: 12. Karl-Johan Johnsson, 23. Kristoffer Nordfeldt - 18. Pontus Jansson, 21. Jimmy Durmaz, 5. Martin Olsson, 14. Filip Helander, 16. Emil Krafth, 19. Marcus Rohden, 11. John Guidetti.

Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenţi: Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toţi din Argentina); arbitru de rezervă: Andres Cunha (Uruguay)
Arbitru video: Mauro Vigliano (Argentina); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Gery Vargas (Bolivia), Wilton Sampaio (Brazilia)
Cartonaşe galbene: Gallardo (1), Larson (25), Moreno (60), Layun (86), Lustig (88)

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cupa Mondială grupa C. Franța și Danemarca s-au calificat în optimi
Cupa Mondială grupa C. Franța și Danemarca s-au calificat în optimi

Franţa şi Danemarca au ocupat primele două locuri în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după partidele desfăşurate marţi.

Măsură fără precedent luată de Arabia Saudită după prestația de la Cupa Mondială
Măsură fără precedent luată de Arabia Saudită după prestația de la Cupa Mondială

Federația de Fotbal din Arabia Saudită a recurs la o decizie drastică după rezultatele slabe ale naționalei la Campionatul Mondial din Rusia.

Cupa Mondială Grupa A. Uruguay și Rusia s-au calificat în optimi
Cupa Mondială Grupa A. Uruguay și Rusia s-au calificat în optimi

Uruguayul a câştigat Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia după ce a învins, luni, echipa ţării gazdă cu 3-0.

Cupa mondială 2018. Polonia, învinsă de Columbia cu 3 - 0 și eliminată din competiție
Cupa mondială 2018. Polonia, învinsă de Columbia cu 3 - 0 și eliminată din competiție

Reprezentativa Columbiei a învins selecţionata Poloniei cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, pe Kazan Arena, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, iar fosta adversară a României în preliminarii este virtual eliminată.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.