Cupa mondială 2018. Polonia, învinsă de Columbia cu 3 - 0 și eliminată din competiție

cupa mondiala 2018
AFP

Reprezentativa Columbiei a învins selecţionata Poloniei cu scorul de 3-0 (1-0), duminică seara, pe Kazan Arena, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, iar fosta adversară a României în preliminarii este virtual eliminată.

''Los Cafeteros'', care au debutat cu stângul la turneul din Rusia, 1-2 cu Japonia, s-au impus prin golurile marcate de Yerry Mina (40), Radamel Falcao (70), Juan Guillermo Cuadrado (75).

În prima repriză, cele două echipe au căutat punctele slabe, dar au sfârşit prin a se anihila reciproc, deşi sud-americanii au avut mai mult iniţiativa. Prima ocazie notabilă a venit abia în min. 36, când Cuadrado a pătruns pe flancul drept, dar şutul său-centrare a fost respins de portarul Szczesny, coechipierul său de la Juventus.

Columbia a deschis scorul în min. 40, când fundaşul Yerry Mina a reluat cu capul, din centrarea lui James Rodriguez.

Echipa antrenată de argentinianul Jose Pekerman a început mai bine şi repriza secundă, dar şuturile lui Quintero şi Falcao s-au dus în afara porţii. Nici James Rodriguez (53) nu a avut mai multă şansă, fiind blocat de Bednarek, în timp ce Quintero (56) nu s-a ales decât cu un corner.

Citește și
Anglia - Panama, Cupa Mondială
Cupa Mondială 2018. Anglia a învins cu 6-1 Panama și s-a calificat în optimi
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Polonia putea schimba soarta partidei în min. 58, când Lewandowski a rămas singur cu Ospina, dar a fost blocat excelent de acesta.

Columbienii s-au desprins în min. 70, când Falcao a fost angajat excelent de Quintero şi l-a învins pe portarul polonez cu un şut cu exteriorul. Pentru ''El Tigre'' a fost primul său gol la Cupa Mondială, deoarece la ediţia din 2014 a lipsit, fiind accidentat.

Sud-americanii au tranşat soarta meciului în min. 75, când Cuadrado a scăpat pe contraatac, după o pasă de la James Rodriguez şi a marcat fără probleme.

Polonezii nu au reuşit nici măcar golul de onoare, deoarece Uribe (81) a blocat salvator la şutul lui Krychowiak, iar Ospina a respins de sub transversală (88) şutul lui Lewandowski, de la 22 de metri.

Columbia putea să mai marcheze o dată, dar Bednarek (84) a respins din faţa porţii goale mingea trimisă cu călcâiul de Uribe.

Polonia nu a trecut niciodată de grupă după ce a pierdut primul său meci la o ediţie a Cupei Mondiale, iar acum speră să obţină măcar o victorie, în ultimul meci din grupă.

Cele două echipe nu s-au întâlnit până acum într-un meci oficial, dar au disputat cinci partide amicale, Columbia câştigând-o pe ultima, cu 2-1, la Chorzow, în 2006.

Nawalka a jucat ultimul său meci la naţională (34 selecţii) în 1980, într-un meci amical câştigat de Polonia cu 4-1 la Bogota.

În celălalt meci al grupei, disputat tot duminică, Japonia şi Senegalul au terminat la egalitate, 2-2. Ultimele jocuri din grupă vor avea loc pe 28 iunie, Japonia - Polonia, la Volgograd (Volgograd Arena), şi Senegal - Columbia, la Samara (Samara Arena). În afara Poloniei, celelalte trei echipe au şanse de calificare în optimi.

Polonia - Columbia 0-3 (0-1)
Au marcat: Yerry Mina (40), Radamel Falcao (70), Juan Guillermo Cuadrado (75).
Kazan, Kazan Arena: 42.873 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa H

Au evoluat echipele:
Polonia: 1. Wojciech Szczesny - 20. Lukasz Piszczek, 5. Jan Bednarek, 2. Michal Pazdan (15. Kamil Glik, 80) - 18. Bartosz Bereszynski (14. Lukasz Teodorczyk, 72), 10. Grzegorz Krychowiak, 6. Jacek Goralski, 13. Maciej Rybus - 19. Piotr Zielinski, 9. Robert Lewandowski (căpitan), 23. Dawid Kownacki (11. Kamil Grosicki, 57). Selecţioner: Adam Nawalka.
Rezerve neutilizate: 12. Bartosz Bialkowski, 22. Lukasz Fabianski - 3. Artur Jedrzejczyk, 4. Thiago Cionek, 16. Jakub Blaszczykowski, 8. Karol Linetty, 17. Slawomir Peszko, 21. Rafal Kurzawa, 7. Arkadiusz Milik.
Columbia: 1. David Ospina - 4. Santiago Arias, 23. Davinson Sanchez, 13. Yerry Mina, 17. Johan Mojica - 8. Abel Aguilar (15. Mateus Uribe, 32), 5. Wilmar Barrios - 11. Juan Guillermo Cuadrado, 20. Juan Quintero (16. Jefferson Lerma, 73), 10. James Rodriguez - 9. Radamel Falcao (căpitan; 7. Carlos Bacca, 78). Selecţioner: Jose Pekerman.
Rezerve neutilizate: 12. Camilo Vargas, 22. Jose Fernando Cuadrado - 2. Cristian Zapata, 3. Oscar Murillo, 18. Farid Diaz, 14. Luis Muriel, 19. Miguel Borja, 21. Jose Izquierdo.

Arbitru: Cesar Ramos; arbitri asistenţi: Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (toţi din Mexic); arbitru de rezervă: Julio Bascunan (Chile); arbitru asistent de rezervă: Christian Schiemann (Chile)
Arbitru video: Mauro Vigliano (Argentina); arbitri asistenţi video: Roberto Diaz (Spania), Gery Vargas (Bolivia, Daniele Orsato (Italia)
Cartonaşe galbene: Bednarek (61), Goralski (85).

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Cupa Mondială 2018. Japonia şi Senegal, scor 2-2. Sunt în fruntea clasamentului grupei H
Cupa Mondială 2018. Japonia şi Senegal, scor 2-2. Sunt în fruntea clasamentului grupei H

Reprezentativele Japoniei şi Senegalului au remizat, duminică, scor 2-2, într-un meci disputat pe Ekaterinburg Arena, contând pentru etapa a doua a Grupei H a Cupei Mondiale.

Cupa Mondială 2018. Anglia a învins cu 6-1 Panama și s-a calificat în optimi
Cupa Mondială 2018. Anglia a învins cu 6-1 Panama și s-a calificat în optimi

Angliei a învins, duminică, scor 6-1, naţionala statului Panama, din care face parte dinamovistul Jaime Penedo, într-un meci din etapa a doua a Grupei G de la Cupa Mondială, disputat la Nijni Novgorod.

Cupa Mondială 2018. Germania, victorie în ultimele secunde cu Suedia, scor 2-1
Cupa Mondială 2018. Germania, victorie în ultimele secunde cu Suedia, scor 2-1

Campioana mondială en titre, Germania, a învins dramatic Suedia cu scorul de 2-1 (0-1), sâmbătă seara, pe Stadionul Fişt din Soci, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.