Noaptea Muzeelor. "Mi-a plăcut când Horea, Cloşca şi Crişan au spus cum au fost omorâţi"


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 08:28
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 08:21
Categorie: Cultura

În ţara atmosfera de la Noaptea Muzeelor a fost întreţinută de diverse manifestări de la care nu au lipsit copii, părinţi şi bunici.

Expoziţii, piese de teatru şi concerte, au avut loc în cadrul acestui eveniment care se desfăşoară începând din 1997 în peste 100 de oraşe din lume.

La Timişoara, punctul culminant al serii a fost spectacolul cu foc oferit de formaţia Peregrinii în faţa Muzeului Naţional al Banatului. Sute de privitori au aplaudat neîncetat. Cei mai bucuroşi au fost copii, care au rămas fascinaţi ce reprezentaţii.

De vizitatori nu a dus lipsa nici muzeul de artă din Piaţa Unirii. Holurile şi galeriile acestuia au fost pline.

 

Au mers la ZOO la Noaptea Muzeelor

 

La Târgu Mureş, principala atracţie a fost Grădina Zoologică, unde curioşii şi pasionaţii au putut să observe comportamentul animalelor pe timp de noapte. În plus, a fost organizată şi o vânătoare de comori.

La Iaşi, principala atracţie de la noaptea muzeelor a fost Palatul Culturii - un monument istoric care adăposteşte patru muzee. Vizitatorii au putut admira expoziţii de artă contemporană sau clasică, de arheologie şi etnografie.

Mii de oameni au trecut şi pragul muzeului de artă din Cluj-Napoca. Aici, câţiva elevi ai liceului de coregrafie au realizat dansuri inspirate din tablouri.

 

Personaje istorice "vii", la Noaptea Muzeelor

 

La Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, încă de la intrare, oaspeţii au fost întâmpinaţi de omul preistoric. Personaje importante din istorie au prins viaţă cu ajutorul angajaţilor muzeului, studenţilor şi voluntarilor.

"Cel mai mult mi-a plăcut momentul când Horea, Cloşca şi Crişan au vorbit despre trecutul lor, despre cum au fost omorâţi", spune o fetiţă.

Muzeele din ţară şi-au închis porţile târziu, în noapte.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Locul unde oamenii au stat peste 4 ore la coadă, la Noaptea Muzeelor.
Noaptea Muzeelor 2018. Cimitirul Bellu, unul dintre cele mai căutate locuri
Noaptea Muzeelor. Aurelian Temişan a concertat în Cimitirul Bellu din Capitală
VIDEO PROTVPLUS.RO