Locul unde oamenii au stat peste 4 ore la coadă, la Noaptea Muzeelor. "Nu e normal"


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 08:20
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 08:09
Categorie: Cultura

Ca în fiecare an, Noaptea Muzeelor a scos din case sute de mii de oameni care au luat la pas marile orașe din ţară până târziu în noapte.

În Bucureşti vremea a ţinut cu cei avizi de cultură sau pur şi simplu dornici să asiste la diverse spectacole. Anul acesta şi-au deschis porţile şi instituţii noi.. şi puţini au reuşit să-şi facă timp să viziteze măcar o parte dintre ele.

Ca în fiecare an, cel mai vizitat muzeu a fost cel de istorie naturală Grigore Antipa. Aproximativ 20 de mii de bucureşteni şi turişti au ignorat orele târzii şi s-au aşezat la cozi. De departe, cei mai încântaţi s-au dovedit a fi copiii.

Şi pentru că experienţa să fie unică, reprezentanţii muzeului au venit şi cu noutăţi.

Oana Popa, cercetător ştiinţific: "O expoziţie care să aibă ca subiect jocul de rugby. Îşi propune să descifreze, să ne introducă în ceea ce înseamnă emblemele fiecare echipe."

 

Coadă de peste 4 ore, la Observatorul Astronomic

 

Iar deşi cozile se întindeau pe câteva zeci de metri, oamenii n-au avut mult de aşteptat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Observatorul Astronomic, acolo unde peste 1500 de oameni şi-au testat răbdarea. Nu au mai avut timp să viziteze şi alte muzee.

"Eu am stat vreo trei ore şi cu bătaie, ne îndreptăm spre patru, alţii poate au stat şi patru jumate. Credeţi-mă, nu e normal aşa ceva”, spune un bărbat. De vina ar fi spaţiul mic din interiorul clădirii, spun reprezentanţii instituţiei. Mai ales că un tur durează aproximativ o jumătate de oră. Dar, la final, aşteptarea pare să fi meritat.

Peste patru mii de bucureşteni s-au oprit şi la Teatrul Odeon, acolo unde a fost organizată o expoziţie dedicată unui singur artist - ilustratorul Sebastian Pren. Iar cei care au vrut să apară într-o lucrare semnată de el au avut la dispoziţie un soft care transpune realitatea în stilul abordat de artist.

Mihai Cojocaru, director de creaţie: "Codul compara o bază de date de circa câteva mii de imagini ca să înveţe să reprezinte lumea prin intermediul elementelor astea."

Cei prezenţi au fost atraşi şi de o aplicaţie cu ajutorul căreia puteau vizualiza o extensie a lucrărilor expuse.

Pe lângă marile muzee care îşi deschid în fiecare ediţie porţile, în acest an pe traseu au apărut şi locaţii noi. Spre exemplu, la Muzeul de Artă Recenta vizitatorii au putut admira picturi semnate de Ion Țuculescu, Andrei Cădere sau Ion Grigorescu.

După turul prin muzeul extins pe trei etaje, cei prezenţi au poposit la parterul clădirii, acolo unde îi aştepta o petrecere.

În Bucureşti, peste 60 de instituţii au fost deschise vizitatorilor în cea de-a 15 ediţie a Nopţii Muzeelor, iar numărul acestora a depăşit câteva zeci de mii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Țara care are 3 muzee pentru ciocolată. Momente memorabile din istoria desertului
Muzeul BNR, deschis în plin scandal de repatriere a aurului. „E o problemă politică”
S-a deschis un muzeu al sefie-urilor în Europa. Ce exponate îi atrag pe turiști
VIDEO PROTVPLUS.RO