Nu luati antibiotice pentru orice raceala! Bacteriile dezvolta toleranta!

Dată publicare: 21-09-2009 00:00
Dată actualizare: 04-10-2012 21:54


Prostul obicei de a inghiti medicamente cu pumnul se intoarce impotriva noastra. Romania a intrat in vizorul autoritatilor sanitare europene.

In cel mai recent raport cu privire la rezistenta bacteriilor la antibiotice, pacientii de la noi sunt dati drept exemplu negativ. Si-au tratat cu pastile puternice pana si o banala raguseala, iar cand au ceva cu adevarat grav nu mai raspund la tratament.

Conform raportului Agentiei Europene a Medicamentului cea mai mare rezistenta la antibiotice o are bacteria Klebsiella. Adica microbul care provoaca de la infectii urinare severe pana la pneumonie. In 50% din totatul infectiilor, tulpinile acestui germen au fost indestructibile. Situatii similare au fost depistate in Bulgaria si Grecia.

In plus faringitele, bronsitele si toxiinfectiile alimentare provocate de Stafilococul auriu nu mai trec cu Meticilina. La noi intre 25% si 50% dintre tulpinile germenului nu au putut fi omorate cu acest antibiotic. Probleme sunt si in Franta, Marea Britanie si Portugalia.

Avem cod rosu si in privinta tulpinilor de E. coli care provoaca infectii digestive, dar si pentru banalul Streptococ de la care ne alegem cu sinuzite si otite.

Grav este faptul ca numai in Uniunea Europeana 25.000 de oameni mor anual din cauza infectiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice, pentru care medicii au epuizat orice varianta terapeutica.

Afla mai multe despre bacteriile rezistente la antibiotice din documentul atasat!


VIDEO PROTVPLUS.RO