Atentie la antibiotice in cazul infectiilor la ureche!

Dată publicare: 16-03-2009 00:00
Dată actualizare: 16-07-2012 09:28


Nu va grabiti sa apelati la antibiotice daca va confruntati cu o infectie la nivelul urechii. In multe cazuri, aceste substante fac mai mult rau decat bine. De exemplu, intarzie vindecarea, asa ca fiti receptivi la sfaturile specialistilor ORL!

Otita externa - o afectiune pentru care specialistii recomanda tratamente mai putin agresive decat terapiile cu antibiotice.

Toaleta urechii se face doar in cabinetele ORL, de catre specialist. In plus, atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii, aerosolii sunt o solutie eficienta pentru ameliorarea otitelor externe.

In cazul in care pacientii se grabesc si iau antibiotice pentru orice forma de otita, ficatul se incarca inutil cu substante greu de procesat.

In felul acesta, organismul va dezvolta rezistenta la diferite microorganisme patogene. In plus, infectia recidiveaza des.

In ceea ce priveste otita medie, antibioticele sunt mai mult decat recomandate.

Insa tratamentele nu se iau dupa ureche, ci exclusiv la recomandarea medicului. In caz contrar, consecinte negative nu intarzie sa apara.

Concluzia este una singura: vizita la specialistul ORL se impune chiar si in cazul celui mai mic disconfort intern sau extern al urechii.

Tags: csid,


VIDEO PROTVPLUS.RO