CSID: Stresul duce la pierderea parului!
Pierderea parului pe anumite portiuni din scalp. Iata o afectiune din ce in ce mai frecventa, provocata de stres. Intalnita atat la tineri, cat si la varstnici, apare fara niciun alt simptom.
Alopecia areata inseamna pierderea parului pe zone ale scalpului, de obicei circulare, care arata ca niste monede. Mai mici sau mai mari, acestea pot avea diametrul de la cativa milimetri pana la cativa centimetri.
Cum explica medicii instalarea acestei afectiuni ? Ei spun ca la un moment dat, pe o anumita portiune, pielea nu isi mai accepta firele de par. In consecinta, provoaca o inflamatie la radacina si le elimina. Zona ramane astfel foarte fina, moale si fara par. De multe ori este greu de stabilit ce a provocat aceasta reactie a organismului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alopecia areata nu este o boala grava din punct de vedere medical. Este totusi o afectiune deranjanta din cauza impactului estetic. Din pacate, cand se instaleaza, nu tine cont de varsta.
Daca este provocata doar pe fond de stres, boala poate sa dispara de la sine spontan, in cateva luni sau un an. Fara tratament. Daca este asociata insa cu o alta afectiune, situatia sta cu totul altfel.
Astfel, daca observati semne ale caderii parului este foarte important sa mergeti la medicul dermatolog. In primul rand trebuie identificata cauza care a provocat boala, apoi specialistul va va prescrie un tratament.
Intre timp, nu trebuie sa neglijati ingrijirea personala: parul trebuie sa fie curat si pieptanat cu mare grija, pentru a putea urmari evolutia bolii. Alopecia areata nu este o boala contagioasa, dar poate aparea la mai multi membri ai aceleiasi familii. Aceasta pentru ca tine mai mult de factori genetici.