CSID: Spatiile inchise dauneaza grav sanatatii!
Monitorizati permanent calitatea aerului din incaparile unde petreceti cel mai mult timp. Aceasta pentru ca umiditatea in exces poate produce micoze, iar praful rinite alergice.
Iar pentru a evita crizele de stranut, tusea ori respiratia ingreunata, medicii recomanda achizitionarea aparatelor care pot mentine parametrii normali ai aerului de respirat.
Persoanele care sunt deja sensibile pot resimti mult mai acut aceste simptome. Iar copiii devin prima tinta a acestor manifestari. Astfel, pentru a evita toate aceste neplaceri, umiditatea din incaperi nu trebuie sa depaseasca 60%.
Iar temperatura optima se situeaza sub 20 de grade. In aceste conditii si creierul functioneaza mai bine.
In perioada verii, cand temperaturile cresc foarte mult, ia aerisirea devine ineficienta, aparatele moderne pot mentine ambientul la parametri optimi. Este vorba despre purificatoare, umidificatoare si aparatele de aer conditionat. Iar filtrele acestora trebuie schimbate cat mai des. Atentie si la plante care pot compromite calitatea aerului!
Stranutul, secretiile nazale abundente si tusea sunt primele semne ca orginanimmul sufera din cauza ambientului. Trebuie semnalate medicului care dupa mai multe teste, poate recomanda un tratament antialergic.
Primul gest pentru un aer curat in orice spatiu este aerisirea acestuia de cel putin doua ori pe zi, de preferat dimineata si seara cand gradul de poluare este mai mic.