CSID: Conteaza ce mancam, dar si cum pregatim hrana!
Sa vorbim de exemplu despre peste! Este un aliment ideal, dar prajit, pane sau fript devine nociv.
Coacerea, prepararea la aburi si fierberea domina topul celor mai sanatoase metode de a gati orice aliment. La sfarsitul clasamentului se situeaza indiscutabil prajirea in ulei sau, si mai nociv, cea pane cu malai, faina sau pesmet.
Ideal ar fi ca pestele sau alte sortimente de carne sa fie preparate la cuptor, in hartie pergament. Astfel isi pastreaza intacte calitatile nutritionale. Legumele la aburi sunt cea mai sanatoasa optiune, pentru ca in felul acesta sunt eliminate multe din substantele chimice utilizate in agricultura intensiva.
De asemenea, legumele si fructele congelate sunt superioare celor din conserva, pentru ca au proprietati similare celor proaspete. Cu o singura conditie: temperatura de congelare nu trebuie sa fie mai mica de -18 grade. Daca s-a intamplat asa, exista indicii.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Mai mult, expertii in nutritie recomanda alimentele conservate prin murare, pentru ca in timpul acestui proces apare flora probiotica, precum cea din iaurturi. Si mai exista un motiv pentru a evita pe cat posibil muraturile in otet.
In concluzie, cele mai bune metode de preparare si conservare a alimentelor garanteaza o nutritie echilibrata, fara compusi nocivi.