In fata crizei economice barbatii din Slovacia isi parasesc familiile


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 10:46
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
divort

Criza economica are efecte dramatice asupra tinerelor familii din Slovacia. Psihologii si sociologii de la Bratislava constata alarmati ca multi barbati decid sa-si lase familiile in voia sortii cand nu se mai descurca deloc cu rambursarea datoriilor.

In prima faza, tinerii ascund greutatile financiare de partenerele lor. Cand ajung insa sa nu mai poata achita ratele, barbatii recurg la solutii radicale: in loc sa caute solutii impreuna cu sotiile, ei pur si simplu pleaca de acasa. Asa ca datoriile raman povara doar pe umerii femeilor. Sunt afectate mai ales cuplurile tinere.

Chiar si atunci cand cuplurile isi incheie relatiile prin divort, femeile continua sa-si achite constiincioase jumatatea lor de datorie, in timp ce barbatii nu se tin de cuvant.

"Exista o reala problema cu tanara generatie de barbati, multi dintre ei incearca sa se eschiveze, punand in pericol existenta sotiilor si a copiilor", spune Eva Cerna, mediator bancar.

Psihologii pun acest fenomen pe seama rusinii.

"Atunci cand barbatul nu gaseste alta solutie pentru a face rost de bani, el recurge la imprumut bancar ca sa nu piarda increderea si respectul sotiei", este de parere psihologul.

Acestea fiind zise, psihologii slovaci au de gand sa lanseze o campanie publica menita sa promoveze importanta increderii intre soti. 

Sursa: Pro TV

Si-a luat viata pentru ca nu a mai putut plati ratele la banca!
Americanii cedeaza in fata crizei financiare
VIDEO PROTVPLUS.RO