Simulatorul de nasteri, solutia pentru femeile care vor sa nasca acasa

Ultima actualizare: 29-04-2012 04:17
gravida

In Olanda sunt foarte populare nasterile acasa. Problema este ca din aceasta cauza tara are si cel mai mare numar de bebelusi care mor imediat ce vin pe lume.

Autoritatile cauta solutii pentru a le convinge pe viitoarele mamici sa mearga la spital. Intre timp, fac tot posibilul pentru ca moasele si medicii sa aiba cea mai buna pregatire.

Asa a aparut ideea unui "simulator" de nasteri: in realitate, un manechin pe care se exerseaza, fara riscuri, cezariana.

Manechinul, care clipeste si geme, ca sa fie cat mai aproape de realitate, reprezinta o femeie insarcinata, grav ranita intr-un accident de circulatie. Este conectata la aparate, iar personalul medical trebuie sa ii salveze viata si sa practice o cezariana de urgenta pentru a aduce pe lume copilul. Momentul decisiv este incizia in abdomenul femeii.

Dupa ce se incheie simularea, specialistii evalueaza fiecare etapa in parte si le arata medicilor unde au gresit.

Exista 22 de simulari cu scenarii diferite, de la nasteri normale la unele foarte complicate. Pentru moment, simularile se adreseaza doar medicilor, dar pe viitor vor fi introduse si in facultatile de medicina.

Un program similar exista si in Statele Unite, insa nu este la fel de complex ca acela al olandezilor.

Ca sa stii la ce sa te astepti! Un ajutor pentru viitoarele mamici! VIDEO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO