Femeia viitorului: mai scunda, mai "rotunjoara", dar mai...fertila!

Ultima actualizare: 04-11-2012 08:16
gravide

Desi multi oameni de stiinta se tem ca nu cumva evolutia noastra, ca specie,  sa fi ajuns intr-un punct mort, iata ca sunt si studii care incearca sa dovedeasca opusul. 

 

NewScientist scrie despre proiectul lui Stephen Stearns, biolog la universitatea Yale. Americanul si colegii sai au plecat de la un studiu facut pe cei 14.000 de locuitori ai oraselului Framingham, Massachusetss, inceput in 1948.

Echipa de specialisti a inventariat dosarele medicale a nu mai putin de 2238 de femei din trei generatii, trecute de menopauza. Au incercat sa inteleaga cum se leaga inaltimea, greutatea sau nivelul de colesterol de fertilitatea acestora. In acelasi timp, insa, au luat in calcul si factorii de natura sociala sau culturala.

Concluziile? Femeile mai scunde si mai...grele la cantar au facut mai multi copii decat cele inalte si slabe. Cele cu o tensiune arteriala mai mica si cu un nivel al colesterolului normal au crescut mai multi urmasi, la fel cele care au nascut timpuriu si au ajuns la menopauza mai tarziu.

Biologii spun ca, daca ritmul se pastreaza pentru urmatoarele zece generatii, femeia anului 2409 va fi cu doi centimetri mai scunda ca astazi, cu 1 kilogram mai grea si...mult mai fertila.  Va ramane insarcinata cu cinci luni mai devreme decat media actuala, iar la menopauza va ajunge cu zece luni mai tarziu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO