Tine la parul tau, ca sa te tina si el
Vreti sa aveti succes in viata profesionala, dar si in cea de cuplu? Pastrati-va cat mai intacta podoaba capilara. Studii arata ca 20% din populatia masculina alba cu varsta intre 20 si 30 de ani, are probleme de cadere a parului.
Insa nici femeile nu scapa de alopecie. Iar aceasta poate fi stopata daca interveniti la timp. In ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri se confrunta cu problema caderii parului. Statisticile arata ca 3 din 5 barbati sunt afectati de chelire inainte sa implineasca 50 de ani.
Asadar, in cazurile usoare, caderea parului poate fi provocata de un sindrom seboreic sau de matreata asociata cu pielea uscata a scalpului. Mai grav este, insa, cand vorbim de alopecia androgenetica, provocata de doi factori: genetic si hormonal.
Nu e de gluma. Daca nu se intervine la timp, pentru a incetini caderea, parul pierdut nu prea se mai regenereaza. Cel mai greu este in cazul tinerilor. Pe langa aspectul fizic neplacut, si psihicul are de suferit.
Dar nu este obligatoriu ca zona fruntii sa fie afectata in prima faza. Este adevarat ca e cea mai intalnita forma de alopecie. Dar atentie si daca observati caderea parului din alte zone. Sa nu credeti ca doar barbatii sunt afectati de alopecie. Desi sunt cazuri mai rare, si femeile pot avea o astfel de afectiune. De cele mai multe ori, insa, este vorba despre o cadere a parului mai putin grava.
Cauzele pot fi multe: stresul, carentele de vitamine si minerale sunt cele mai intalnite. De exemplu, studii recente au aratat ca femeile care observa o cadere difuza a parului au nivelul de fier foarte mic.
Aveti grija si cat de des va vopsiti parul, il faceti permanent sau il intindeti cu placa. Iar daca obisnuiti sa-l tineti prins in coada sa nu va mirati ca va cade mai mult decat ar trebui. Iar atunci cand va uscati parul utilizati o caldura moderata si asigurati-va ca distanta jetului de aer fata de par este de cel putin 15 centimetri.