Crin Antonescu, despre demisia de la Senat: Nu a fost din orgoliu sau la nervi, ci pentru limpezire

Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca demisia sa din functia de presedinte al Senatului nu a fost "din orgoliu sau la nervi", ci pentru a face "o limpezire politica foarte pretioasa".

Antonescu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bacau, daca demisia sa din functia de presedinte al Senatului a fost din orgoliu.

"Nu a fost un gest de orgoliu, pentru ca, desi avem orgoliu toti, traim, desi au si partidele orgolii ... nu orgolii trebuie sa precumpaneasca atunci cand iei o decizie politica. Eu credeam ca lucrurile in legatura cu presedintia Senatului se vor rezolva simplu si asa cum spusesem cu o seara inainte, nu asteptam decat notificarea oficiala a grupului PSD din Senat, ca nu mai doreste sa sustina presedintia mea. Cum era unul dintre grupurile care ma propusesera in aceasta functie, am si spus, ca demisionez imediat (...). Pentru ca, insa, in contextul discutiei de ieri din Parlament, domnul Ponta pe langa minciuni despre care am discutat a mai spus si cateva alte lucuri urate (...) care contrazic tot ce a spus romanilor vreme de cativa ani a incercat sa lege ideea care e numai in retorica domniei sale de mentinere a USL. Domnul Ponta nu a avut curaj sa spuna, da, de acum incolo noi, PSD, cu UDMR guvernam Romania, tot incearca sa o lungeasca cu USL", a declarat Antonescu.

El a mai sustinut ca Victor Ponta a incercat sa gaseasca o dovada a existentei USL in faptul ca este inca presedinte al Senatului, fapt pentru care a dorit "o limpezire politica foarte pretioasa".

"Nu din orgoliu, nu la nervi, cum incearca dansii sa insinueze", a tinut sa sublinieze liderul PNL in legatura cu gestul demisiei de la sefia Senatului.

Citește și
Victor Ponta, dupa demisia lui Crin Antonescu:
Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Antonescu a mai afirmat ca, in ciuda afirmatiilor premierului din Parlament, privind retragerea sa din viata politica in cazul unui esec al referendumului de demitere a presedintelui, Victor Ponta avea o pozitie opusa celei afirmate marti.

"Dar este foarte interesant de vazut (...) ce declara domnul Ponta in legatura cu acest lucru imediat dupa reinstalarea domnului Basescu, cum declara domnul Ponta, care era chiar speriat de posibilitatea asta, ca nu cumva sa demisionez eu. Vorbesc de declaratiile publice, nu mai vorbesc de insistentele private", a sustinut liderul PNL.

Crin Antonescu a anuntat marti, la sedinta Parlamentului in care se dezbatea validarea noilor ministri ai Guvernului Ponta III, ca demisioneaza din functia de presedinte al Senatului.

"Dragi colegi, eu demisionez din functia de presedinte al Senatului", a anuntat Crin Antonescu in plen.

Anterior acestui mesaj, presedintele PNL a spus in plen ca are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastra vedeti in prezenta mea in fruntea Senatului semnul ca USL mai exista. Va spun eu, USL nu mai exista. Aveti curaj, ca sa ne convingem amandoi, sa demisionam amandoi din functiile pe care le-am obtinut la USL? Suntem aici, in plenul Parlamentului, e toata lumea, aveti consilierii, presa. Eu demisionez frumos din presedintia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastra, din functia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anuntat Antonescu in plenul reunit.

Antonescu a continuat: "Nu stiu raspunsul. Nu facem asta, nu aveti acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauza ca trebuie sa treceti pe la Cotroceni, ca ati mai trecut, nu-i vorba, ci pentru ca, imi pare rau sa spun, dar e adevarat: Eu daca nu mai sunt presedintele Senatului, sunt acelasi, ba am chiar mainile mai libere. Dumneavoastra, daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic".

In urma acestui anunt, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta.

Dupa anuntul demisiei din functia de presedinte al Senatului, Crin Antonescu a parasit prezidiul si a ocupat un loc in sala de plen.

Anterior, premierul Victor Ponta afirmase ca USL inca exista sub diverse forme in forma parlamentara, lucru demonstrat ca presedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor au fost alesi prin USL, si nu se poate sta in aceasta pozitie spunand ca nu mai exista USL.

"Vreau sa fie foarte clar: Uniunea Social-Liberala inca exista sub diverse forme: cea mai vizibila astazi este aceea a celor doi presedinti, domnul presedinte Antonescu si domnul presedinte Zgonea, care sunt alesi de catre majoritatea USL si nu poti sa spui ca nu mai exista USL, dar sa stai in pozitia USL-ului", a spus Ponta, in plenul Parlamentului.

El a amintit ca Antonescu a anuntat ca va demisiona de la Senat daca presedintele Traian Basescu nu va fi demis prin referendum, in 2012, ceea ce nu s-a intamplat, si a facut astfel o comparatie intre liderul PNL si Basescu, care a afirmat, in 2007, ca va demisiona in cinci minute.

"Avem un presedinte care a anuntat ca demisioneaza in 5 minute si e in functie. Avem un alt presedinte care a spus ca demisioneaza daca nu trece referendumul si e in functie", a spus Ponta, completand cu ideea: "Ce blestem pentru tara asta!".

Ponta a precizat ca el nu va anunta ca demisioneaza, astfel ca toata lumea poate sta linistita.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Cristian Dumitrescu (PSD) a preluat interimatul in fruntea Senatului. Surse: Noul presedinte ar putea fi ales luni
Cristian Dumitrescu (PSD) a preluat interimatul in fruntea Senatului. Surse: Noul presedinte ar putea fi ales luni

Biroul Permanent al Senatului se reuneste, miercuri, pentru inregistrarea demisiei lui Crin Antonescu, stabilirea interimatului la sefia Senatului si a programului pentru alegerea unui nou presedinte al acestui for legislativ.

Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!
Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt demisia liderului PNL, Crin Antonescu, de la conducerea Senatului, spunand: "S-a sinucis!".

Guvernul Ponta 3 a fost votat de Parlament. Reactia premierului dupa ce Crin Antonescu si-a dat demisia
Guvernul Ponta 3 a fost votat de Parlament. Reactia premierului dupa ce Crin Antonescu si-a dat demisia

Guvernul Ponta III a fost validat de Parlament. In aceeasi sedinta, Crin Antonescu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Senatului. Antonescu l-a provocat pe Ponta sa renunte, impreuna, la functiile obtinute ca lideri ai USL.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.