Cristian Dumitrescu (PSD) a preluat interimatul in fruntea Senatului. Surse: Noul presedinte ar putea fi ales luni

05-03-2014 10:13


Parlament

Biroul Permanent al Senatului se reuneste, miercuri, pentru inregistrarea demisiei lui Crin Antonescu, stabilirea interimatului la sefia Senatului si a programului pentru alegerea unui nou presedinte al acestui for legislativ.

Biroul Permanent al Senatului va inregistra cererea lui Crin Antonescu de demisie de la sefia Senatului, care se va publica apoi in Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.

Pe perioada vacantei postului, Biroul permanent stabileste interimatul, cel mai probabil acesta urmand a fi preluat de catre vicepresedintele Cristian Dumitrescu (PSD), care a si prezidat ultima sedinta de plenului. Conducerea Senatului stabileste miercuri si programul alegerii unui nou presedinte al Senatului. In acest sens, grupurile parlamentare vor face propuneri de candidaturi pentru sefia Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare, noul presedinte al Senatului va fi ales, in plen, in sedinta de luni.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca demisia lui Crin Antonescu de la sefia Senatului nu a aparut inca in Monitorul Oficial, iar decizia Parlamentului este semnata de un vicepresedinte, ceea ce "poate fi un motiv de respingere" la Curtea Constitutionala.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO