Reactia lui Ponta dupa demisia lui Antonescu de la sefia Senatului: S-a sinucis!

Ultima actualizare: 07-03-2014 07:01
Victor Ponta, dupa demisia lui Crin Antonescu:

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a comentat scurt demisia liderului PNL, Crin Antonescu, de la conducerea Senatului, spunand: "S-a sinucis!".

Crin Antonescu a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al Senatului, declaratia fiind facuta in plenul Parlamentului, la sedinta in care se dezbate validarea noului Guvern Ponta. "Dragi colegi, eu demisionez din functia de presedinte al Senatului", a anuntat Crin Antonescu in plen.

Ponta a spus ca Antonescu a fost probabil influentat de replica unui prezentator TV care l-a sfatuit sa faca Seppuku.

Anterior acestui mesaj, presedintele PNL a spus in plen ca are o propunere pentru premierul Victor Ponta: "Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastra vedeti in prezenta mea in fruntea Senatului semnul ca USL mai exista. Va spun eu, USL nu mai exista. Aveti curaj, ca sa ne convingem amandoi, sa demisionam amandoi din functiile pe care le-am obtinut la USL? Suntem aici, in plenul Parlamentului, e toata lumea, aveti consilierii, presa. Eu demisionez frumos din presedintia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastra, din functia de premier, pe care v-a dat-o USL", a anuntat Antonescu in plenul reunit.

Antonescu a continuat: "Nu stiu raspunsul. Nu facem asta, nu aveti acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauza ca trebuie sa treceti pe la Cotroceni, ca ati mai trecut, nu-i vorba, ci pentru ca, imi pare rau sa spun, dar e adevarat: Eu daca nu mai sunt presedintele Senatului, sunt acelasi, ba am chiar mainile mai libere. Dumneavoastra, daca nu mai sunteti prim-ministru, nu mai sunteti nimic".

In urma acestui anunt, parlamentarii liberali au scandat repetat "Demisia", la adresa premierului Victor Ponta. Dupa anuntul demisiei din functia de presedinte al Senatului, Crin Antonescu a parasit prezidiul si a ocupat un loc in sala de plen.


Anterior, premierul Victor Ponta afirmase ca USL inca exista sub diverse forme in forma parlamentara, lucru demonstrat ca presedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor au fost alesi prin USL, si nu se poate sta in aceasta pozitie spunand ca nu mai exista USL.

"Vreau sa fie foarte clar: Uniunea Social-Liberala inca exista sub diverse forme: cea mai vizibila astazi este aceea a celor doi presedinti, domnul presedinte Antonescu si domnul presedinte Zgonea, care sunt alesi de catre majoritatea USL si nu poti sa spui ca nu mai exista USL, dar sa stai in pozitia USL-ului"
, a spus Ponta, in plenul Parlamentului.

El a amintit ca Antonescu a anuntat ca va demisiona de la Senat daca presedintele Traian Basescu nu va fi demis prin referendum, in 2012, ceea ce nu s-a intamplat, si a facut astfel o comparatie intre liderul PNL si Basescu, care a afirmat, in 2007, ca va demisiona in cinci minute.

"Avem un presedinte care a anuntat ca demisioneaza in 5 minute si e in functie. Avem un alt presedinte care a spus ca demisioneaza daca nu trece referendumul si e in functie", a spus Ponta, completand cu ideea: "Ce blestem pentru tara asta!". Ponta a precizat ca el nu va anunta ca demisioneazi, astfel ca toata lumea poate sta linistita.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO