Stadionul care prinde viata, consuma pasiune, dar produce energie

calatoria Galaxy S6 in Buenos Aires

Larisa, Radu si Alin au descoperit in Buenos Aires energia generata de pasiunea argentinienilor. Fie ca e vorba de gatit, tango sau fotbal pasiunea e nelipsita. Confirmarea a venit pentru eroii Calatoriei S6 si pe stadionul celei mai iubite echipe de aiic

"Primul lucru pe care-l spune un copil nu e mama sau tata, ci Viva Boca!" N-am intalnit argentinian care sa nu fie mandru de fotbalul din tara lui, care sa nu-l venereze pe Maradona sau sa nu-l respecte pe Messi, care sa nu tina cu vreo echipa. Vorbesc de barbati, femei, receptioneri, soferi, ghizi turistici, profesori de tango si de gatit sau vanzatori de ziare. Nu conteaza pe cine intrebi. Toti tin cu o echipa de fotbal si vocea li se aprinde cand vorbesc despre ea. Pana si profesorul de tango recunoaste ca fotbalul e pe primul loc in tara lui, iar tango-ul care-i e viata practic vine abia la distanta pe locul al doilea.

Intr-o tara mai degraba saraca, stadionul e locul unde oamenii vin sa se descarce de frustrari, dar si sa se incarce cu energie. Ai la dispozitie 90 de minute, dar iti ajung doar primele cateva pentru a simti deja vibratia. Cam ca Galaxy S6, a carui baterie se incarca extrem de rapid suficient pentru cateva ore de utilizare. E unul din punctele forte ale noului Galaxy S6, asa cum fotbalul e esential pentru viata argentinienilor.

Cand vorbesti de fotbal in Buenos Aires exista o zicala. "Noi spunem ca 50% plus 1 tin cu Boca", descrie ghida din Buenos Aires a Calatoriei S6 popularitatea echipei. Ea e chiar acel 1, deci si eventuala subiectivitate ii apartine. Stadionul e insa o destinatie fireasca, obligatorie, pentru Larisa, Radu si Alin, eroii Calatoriei S6, la ultimul lor popas in 15 zile in jurul lumii. Sunt la finalul drumului, au nevoie de energie pentru intoarcerea acasa. Iar pe toata durata expeditiei au observat cat de importanta e incarcarea pentru un gadget pe care l-au folosit intens, mai ales pentru a pastra amintirile unei calatorii unice.

Citește și
Vitrina in Paris Calatoria Galaxy S6
Paris – partea nevazuta a stilului. Un „Life Coach” ne invata cat de mult conteaza cum ne imbracam
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La Bombonera, numele popular al arenei pe care joaca Boca, se afla in cartierul La Boca. O zona saraca a uriasului Buenos Aires, care aduna 14 milioane de oameni in zona metropolitana si peste trei milioane in oras. Doar stadionul si cateva stradute sunt obiective turistice, pe celelalte strazi din La Boca recomandarea tuturor este nici macar sa nu te aventurezi.

Sunt trei zile de la Super Clasico, meciul Boca - River, atunci cand ajungem la stadion si totusi mii de "papelitos" - bucatele de hartie - inca zboara peste tot in amintirea pasiunii generate inca o data de meciul castigat acum de gazde cu 2-0. Nimeni de la stadion nu rateaza ocazia sa-ti aminteasca scorul.

Constructia e depasita dupa standardele moderne, dar cu atat mai frumoasa pentru iubitorii clasicismului din fotbal. O structura de beton, abrupta si neregulata, pictata cu grafitti si colorata in galben-albastru, asemenea cladirilor de pe strazile laturalnice. Galben-albastru sunt culorile echipei, ele insesi cu o poveste fascinanta. Initial, rivalele Boca si River aveau aceleasi culori, alb si rosu. Au decis ca una sa si le adjudece printr-un meci direct - a castigat River. Asa ca Boca a trebuit sa aleaga altele si a facut-o printr-o metoda inedita: va adopta culorile primului vas care va sosi in port. A fost un vas suedez, asa ca pana azi galben-albastru sunt culorie echipei.

Vizita stadionului incepe la muzeu, acolo unde sunt povestite numeroasele trofee ale echipei. Piesa de rezistenta e insa statuia lui Maradona, construita in 2006 pentru a aniversa 20 de ani de la magistrala Cupa Mondiala 1986. Cei care au sprijinit constructia sunt mentionati pe o placheta, in timp ce Maradona sta cu mana la inima.

Vibratia incepe sa se simta insa cand iesi pe stadion. Un film de prezentare 3D incearca sa-ti explice ce-nseamna sa patrunzi ca fotbalist pe La Bombonera atunci cand e plin, chiar daca incap "doar" 55.000 de spectatori. Iti poti imagina apoi cand pasesti tu in fata tribunelor, coplesitoare chiar si goale. Simti ca se pravalesc pe tine. Nu e ca la un meci, dar experienta e facuta sa te apropie. Mai ales la peluza ultrasilor Bocai.

Acolo, ghidul iti explica faptul ca, nu intamplator, dedesubt se afla fix vestiarul oaspetilor. Ca sa simta vibratia infricosatoare a tribunei atunci cand mii de oameni tropaie deasupra pe structura de beton. Ca sa fie si mai bine inteles, ghidul te invita sa testezi! Tot grupul sare in tribuna si striga gol! Sunt doar cateva zeci de oameni, dar efectul e impresionant deja. Cativa merg mai departe si urca chiar pe gard. Acum intelegi mai usor ce simt oaspetii pe La Bombonera. Si cum se incarca suporterii cu energie chiar consumand pasiune. N-ai cum sa pleci plictisit de acolo. Suparat, da, dar indiferent, nu.

Vizita pe stadion se incheie, iar cu ea Calatoria S6 se apropei de final. E ultima zi din cele 15 petrecute de Larisa, Radu si Alin in jurul lumii, la Seul, Paris, Casablanca si Buenos Aires, in cautarea unui nou stil de viata. Nu ezita niciun moment cand sunt intrebati daca viata lor va fi influentata de experienta unica traita cu Galaxy S6. Au observat ce insemna tehnologia de varf intr-un oras al viitorului, cum e Seul, au admirat stilul si designul in Paris, au fotografiat culorile si traditiile din Casablanca si au incheiat incarcandu-se rapid in Buenos Aires pentru noua lor viata. Au fost peste 40.000 de kilometri si 50 de ore in aer, 12 fusuri orare, patru continente, dar si peste 150.000 de pasi si 120 de km parcursi pe jos, masurati pana la ultimul pas si metru de Galaxy S6 cu S Health. Calatoria s-a incheiat, drumul abia incepe.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Evul Mediu, vazut pe 16 megapixeli
Evul Mediu, vazut pe 16 megapixeli

Sunt locuri pe care cuvintele le descriu greu spre imposibil. Locuri in care imaginile fac mai mult de 1.000 de cuvinte. Locuri in care trebuie sa ajungi pe viu. Orasul marocan Fes, in care au ajuns eroii CalatorieiS6, e unul dintre acele locuri.

Paris – partea nevazuta a stilului. Un „Life Coach” ne invata cat de mult conteaza cum ne imbracam
Paris – partea nevazuta a stilului. Un „Life Coach” ne invata cat de mult conteaza cum ne imbracam

Cum ne definim stilul? Cristian Onetiu, Life Coach in Calatoria Galaxy S6, ne explica din cel mai potrivit loc: Paris, capitala internationala a stilului.

LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!
LIVE BLOG. Peste 150.000 de pasi si 120 de kilometri in 15 zile!

Radu, Alin si Larisa au incheiat calatoria de 15 zile in jurul lumii la Buenos Aires. Norocosii castigatori ai campaniei Galaxy S6 au mai fost la Seul, Paris si Casablanca, in cautarea unui nou stil. Asta este povestea aventurii lor.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.