Șeful diplomației britanice: Brexitul ar trebui să fie motiv de speranță

Dată publicare: 14-02-2018 15:16
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Boris Johnson

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, a afirmat, miercuri, că Brexitul ar trebui să fie un „motiv de speranțe, nu unul de temeri”.

 Johnson a încercat, în cadrul unui discurs, să ajungă şi la cei care au votat pentru rămânerea în UE, spunând că încrederea lor în solidaritatea europeană este bazată pe „sentimente nobile”, informează News.ro.

„Nu este de ajuns să spui „ai pierdut, treci peste”, a spus el.

În cadrul discursului de la Londra, Johnson a precizat că organizarea unui alt referendum privind apartenenţa Regatului Unit la UE ar fi „o greşeală dezastruoasă care va duce la un sentiment permanent de trădare”.

Chuka Umunna, un parlamentar al Partidului Laburist, care susţine campania Open Britain, a declarat că Johnson „nu este deloc în măsură să vorbească despre pericolele fricii şi trădării” pentru că „a participat la o campanie alarmistă pentru referendum”.

„Trebuie să acceptăm că mulţi dintre cei care au dorit rămânerea în UE au fost motivaţi de sentimente nobile, o senzaţie reală de solidaritate cu vecinii noştri europeni şi o dorinţă ca Regatului Unit să îi fie bine. Dacă vrem ca acest proiect să devină un succes naţional, aşa cum trebuie să facem, atunci trebuie să ţinem cont şi de cei care încă au anxietăţi în această privinţă. Voi încerca să analizez cel puţin unele dintre aceste frici şi să demonstrez că sunt nefondate şi că adevărul e chiar la polul opus: Brexit este motiv de speranţe, nu de temeri”, a spus Johnson.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO