Primul buget post-Brexit. Britanicii anunță un nou record de cheltuieli


Ultimul update: Luni 14 Octombrie 2019 12:34
Data publicarii: Luni 14 Octombrie 2019 12:26
Categorie: Stiri Brexit
Primul buget post-Brexit

Ministrul britanic de Finanţe Sajid Javid a anunţat luni că se pregăteşte să prezinte pe 6 noiembrie primul buget post-Brexit, la mai puţin de o săptămână după termenul oficial de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

”Voi prezenta planul nostru de a pregăti economia pentru viitor şi să dăm startul revoluţiei noastre în infrastructură”, a afirmat Javid într-un comunicat.

În eventualitatea unui Brexit fără acord, guvernul va acţiona rapid pentru a-şi prezenta abordarea ”şi a lua măsuri din timp pentru a susţine economia, companiile şi populaţia”, urmate de un buget, în următoarele săptămâni, scrie News.ro.

Premierul Boris Johnson a spus că va scoate Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord. Dar parlamentarii au adoptat o lege care îl obligă să ceară o amânare dacă acordul de tranziţie nu va fi încheiat la timp.

Javid a anunţat deja cea mai mare majorare a cheltuielilor publice din ultimii 15 ani, astfel că împrumuturile vor depăşi plafonul stabilit de predecesorul său, Philip Hammond.

Javid a sugerat că este pregătit să împrumute mai mult în viitor, pentru a profita de costurile de împrumut aflate la minime record.

Marea Britanie şi-a redus în mod constant deficitul bugetar de la aproximativ 10% din PIB în 2010 la sub 2% în prezent.

Dar analiştii au avertizat că Javid ar putea să slăbească credibilitatea bugetului britanic, într-o perioadă în care economia a încetinit, iar rezultatul Brexitului nu este clar.

 

Sursa: News.ro

Avertismentul UE privind Brexit. „Mai este încă mult de lucru”
Negocierile pe tema Brexit se vor „intensifica” în următoarele zile
Negocierile pe tema Brexit se vor „intensifica” în următoarele zile
VIDEO PROTVPLUS.RO