CNN: Ce este "stealthing"-ul, practica sexuala care ii incrimineaza pe barbati si ar putea intra la agresiune sexuala
Metoda prin care barbatii isi scot sau deterioreaza prezervativul in timpul actului sexual, fara ca partenera sa stie, a fost denumita “stealthing”. Multi au incadrat-o la agresiune sexuala.
Denumirea acestei practici ar putea veni in ajutorul victimelor agresiunii sexuale, cele care se confrunta cu o lupta dificila in sistemul juridic, potrivit unui articol al publicatiei Columbia Journal of Gender and Law, citat de CNN.
It's both affirming and terrible to write about an under-acknowledged form of gender violence and hear a chorus of "me, too" in response
— Alexandra Brodsky (@azbrodsky) April 24, 2017
Luand aceasta masura, de asemenea, poate reprezenta o noua conceptie despre consimtamant si agresiune sexuala, a spus autoarea articolului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“Ma tem ca victimele acestor practici ar putea avea probleme juridice luand in considerare legislatia actuala”, a declarat Alexandra Brodsky, care a scris articolul cand era studenta la Yale.
Cei care au fost agresati sexual se pot confrunta in instanta cu o serie de “mituri si prejudecati”. De exemplu, juriul s-ar putea sa refuze sa incadereze o anumita fapta la infractiune sau pur si simplu sa nu creada victima, in cazul in care victima a avut o relatie cu un presupus violator", a spus Alexandra.
In articolul ei, Brodsky militeaza pentru un nou drept civil care ar denumi practica intr-un mod specific “in scopul de a reduce aceste prejudecati” si ar oferi o cale legala mai clara pentru victime.
“Daca cineva este o victima a acestei agresiuni sexuale, nu este de datoria lor sa dovedeasca acest lucru. Este de datoria noastra sa primim acea persoana, sa o tratam cu demnitate si respect”, a declarat vicepresedintele linei telefonice pentru victimele violului, abuzului sexual si incestului.