Reacțiile elevilor după probele la Matematică și Istorie: ”Am scris tot ce am învățat la facultate”
Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului: matematică sau istorie.
Dacă integralele le-au dat de cap celor de la profilul real, candidaţilor de la istorie li s-a cerut să vorbească despre instaurarea regimurilor totalitariste postbelice în România şi în întreaga Europă. Aşa cum era de aşteptat, cei care s-au pregătit nu au avut probleme. Restul, în schimb, au mers fie la noroc, fie s-au bazat pe divinitate.
Subiectele la Matematică BAC 2018 și baremul de corectare vor fi disponibile pe www.stirileprotv.ro imediat după publicare. Le puteți consulta AICI.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
De asemenea, subiectele la ISTORIE BAC 2018 și baremul de corectare vor fi disponibile pe www.stirileprotv.ro imediat după publicare. Le puteți consulta AICI.
La Colegiul Economic "Viilor" din Bucureşti candidaţii au susţinut proba la matematică.
La ora 10:30, când s-a terminat timpul obligatoriu de stat în clasă, candidaţii au ieşit imediat din săli unii spunând că subiectele au fost uşoare, fără să rezolve însă mare parte din ele.
La ieşirea din examen, mulţi elevi au recunoscut că nu au învăţat suficient pentru această probă. În şcoală s-au pregătit ca să devină bucătari ori ospătari, iar matematica au lăsat-o pe planul doi, dovadă că unora tabla înmulţirii le pune încă probleme.
Preocupaţi cu învăţatul au fost în schimb elevii de la Colegiul Naţional Sf. Sava. Aici, candidaţii s-au împărţit în două: unii au dat examenul la matematică, iar alţii la istorie.
La proba de istorie, candidaţii au trebuit să scrie despre înfiinţarea statului român modern. Subiectul nu a fost ales la întâmplare şi are legătură că suntem în anul centenarului.
La Târgoviște, probele la matematică şi istorie i-au pus în dificultate pe mulţi dintre absolvenţii de liceu. Unii dintre ei au recunoscut că nu au prea stat cu burta pe carte şi au preferat să îşi petreacă timpul cu prietenii, pe la terase.
”De ce nu te-ai pregătit?
Făcând altceva în afară să învăţ!
Ce ai făcut?
Multe chestii, dar n-am învăţat.
Regreţi că ai ieşit pe afară în loc să înveţi?
Regret, mă rog la Dumnezeu să îl iau!
Te duci la biserică?
Nu prea mă duc la biserică.”
”Mi-a picat despre Unirea Principatelor, cum ar veni, să povestesc de un domnitor.
Ce te-a încurcat?
M-au încurcat puţin anii, trebuia să stai să gândeşti!”
Pe unii absolvenţi, testarea i-a bulversat atât de mult încât la ieşirea din examen credeau că au absolvit universitatea.
”Ce ai scris?
Tot ce am învăţat în facultate.”
La probele scrise ale Bacalaureatului s-au înscris în toată ţara aproape 140.000 de elevi. Dintre aceştia, 120.000 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar restul provin din seriile anterioare. Printre aceştia şi o femeie de 59 de ani, pensionară din Târgovişte.
”Am completat liceul, iar acum vreau să fac ceva medical şi voluntariat unde este nevoie.
Ce le spuneţi tinerilor?
Să înveţe, e foarte important şi ajung apoi ca mine. Era un gol acolo, care aş fi vrut să îl umplu.”
Examenul de Bacalaureat continua joi cu proba la alegere. Rezultatele vor fi afişate în data de 4 iulie.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, subiecte matematica, subiecte istorie,
Dată publicare:
27-06-2018 13:07