Care este liceul din Romania unde, de 7 ani, niciun elev nu a promovat bacalaureatul. Masura luata de Ministerul Educatiei
Liceele unde nici un absolvent nu a reusit sa promoveze bacalaureatul vor fi desfiintate, iar unele transformate in scoli generale.
Sunt 10 licee in aceasta situatie rusinoasa, cu nici un candidat care sa fi luat bacul.
In Romania, in ultimii 13 ani, un milion de tineri nu au trecut acest examen. La Liceul Tehnologic din Cârcea, judetul Dolj, din cei 12 elevi care au terminat anul acesta clasa a XII-a, doar 7 s-au inscris la bacalaureat.
La examen s-au prezentat insa numai 5 si toti au picat. Darius este unul dintre ei: "Nu prea m-a interesat despre bac, nu prea am invatat. Asta pentru ca nu vin la scoala, din 15 copii doar 3 veneam".
Norica Cioaca, purtator de cuvant Liceul Tehnologic Carcea: "Sunt copii care au intrat la liceu in clasa a IX-a cu media 2 sau 2,30, pana in media 3. Deci e foarte greu ca din clasa a IX pana in a XII-a sa ii aduci sa promovez bacalaureatul."
Aceleasi rezultate au fost si la liceul din Baltesti, Prahova. Nici un candidat nu a luat bac-ul. Rusinat, directorul scolii a refuzat sa comenteze situatia.
Nicolae Angelescu, inspector scolar general ISJ Prahova: "Intr-o competitie, atat antrenorul cat si cel care intra efectiv in meci pot avea merite, dar in acelasi timp cum e situatia aici esecul trebuie cautat in ambele parti."
Pe lista rusinii se afla si liceul din Turburea - judetul Gorj.
Infiintat in urma cu patru ani, nu a reusit sa pregateasca niciun elev care sa promoveze bacalaureatul.
Ion Barca, primarul comunei Turburea: "Cadrele didactice ar trebui sa spuna si ei de ce nici un elev nu a promovat examenul de bacalaureat. Consiliul Local le-a asigurat domnilor profesor bani de naveta, bani de deplasari."
Cel mai rau - este de departe - la liceul din Orțișoara, judetul Timis. Scoala a inregistrat o contraperformanta greu de egalat. Sunt 7 ani de cand niciun elev de aici nu a promovat bacalaureatul. Din acest motiv, liceul se va transforma de anul viitor in scoala generala.
Aura Danielescu, inspector general ISJ Timis: "Practic, ramaneau pe loc, in Ortisoara, o categorie de elevi care terminau clasa a opta, insa cu un bagaj de cunostinte minim, ceea ce a ingreunat intr-un fel parcurgerea nivelului liceal si a dus la un esec scolar pana la finalul clasei a XII-a".
Ministerul Educatie a anuntat ca liceele unde la bacalaureat promovarea a fost zero ar putea fi desfiintate si unele transformate in scoli generale.
In ultimii 13 ani, in Romania, un milion de tineri nu au promovat examenul de maturitate. Daca vor sa-si finalizeze studiile, trebuie sa invete si sa se inscrie la examenul de bacalaureat.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, romania, scoala, liceu, elevi, tineri, Ortisoara,
Dată publicare:
06-07-2017 20:08