Rezultate BAC 2017. Reactiile elevilor cand au vazut notele: "Am vrut sa fac contestatie, dar nu am chef. Ies in oras acum"

Dată publicare: 05-07-2017 19:28
Dată actualizare: 08-07-2017 06:58


Astazi s-au afisat rezultatele la examenul de Bacalaureat si au fost cele mai bune din ultimii 8 ani.

71,4 % dintre candidati au luat note de trecere. Cele mai mari medii sunt la liceele teoretice, iar cele mai mici, la profilul tehnologic, asa ca noul Ministru al Educatiei a readus in discutie introducerea unui bacalaureat profesional.

La Colegiul National Banatean din Timisoara, cele mai multe note au fost intre opt si zece. Asa ca tinerii au rasuflat usurati.

Sebastian, absolvent: "Am trecut in sfarsit examenul de Bacalaureat. Tot ce vreau acum e sa dorm si sa uit de toate pana vine admiterea la facultate."

Alex, absolvent: Maine plec la mare
Reporter: Si cadou de la parinti?
Alex, absolvent: Bataie!
Reporter: De ce?
Alex, absolvent: Nu au fost mari notele

Altii insa nu au scapat de emotii. Aproape toti elevii dintr-o clasa a Colegiului Sf. Sava au depus contestatie la limba romana. Se simt nedreptatiti si spun ca doar cateva sutimi pot sa le darame visurile.

Elerv: “Noi suntem foarte bine pregatiti si am avut aproape toti medii sub 9. Aproape toti depunem contestatii.”

Asta in timp ce alti tineri, precum acesti absolventi din Iasi, s-au multumit cu faptul ca au promovat.

Elev: "Am luat bac-ul?! Am luat bac-ul?! Aaaaa....am luat bac-ul cu 6,83!"

Elev: “Din moment ce am luat bac-ul, ma multumeste nota.”

Eleva: "E o nota ok. Am vrut sa fac contestatie, dar nu am chef. Ies in oras acum"

71,4% dintre tinerii care au sustinut bacalaureatul l-au trecut. Este cea mai mare rata de promovare din ultimii 8 ani, de cand au fost introduse camerele de supraveghere in salile de examen.

Cele mai bune rezultate au fost in Sibiu, Bacau, Iasi si Cluj, cu rate de promovare de peste 80%. In timp ce in Ilfov, numai 42% dintre candidati au luat examenul.

Rezultate mai bune au fost doar la liceele teoretice, in timp ce la filiera tehnologica, din ce in ce mai putini tineri promoveaza bacaureatul. Asa ca Ministrul Educatiei aduce in discutie o idee mai veche: cea a introducerii bacalaureatului profesional.

Liviu Pop, Ministrul Educatiei: "Putem vorbi despre aceasta necesitate, ca in Franta acolo unde sunt trei tipuri de bacalaureat"

Cu alte cuvinte, tinerii de la Liceele Tehnologice ar putea avea probe mai usoare decat cele de acum.

Elev: "3.40 ai luat la romana, 4.45 la matematica si la biologie 2. E o greseala la matematica, noi am invatat mai mult, stiam peste 5."

Cei care au depus contestatii vor afla rezultatele finale pe 10 iulie.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO