A terminat liceul cu 9,87, dar a avut parte de un soc cand s-a uitat pe notele de la BAC


Ultimul update: Luni 10 Iulie 2017 18:39
Data publicarii: Joi 06 Iulie 2017 17:47
Categorie: Bacalaureat 2018
Ana Maria Ionita

O eleva din judetul Dambovita astepta cu nerabdare notele de la BAC, convinsa fiind ca isi va face foarte mandri parintii, insa in momentul cu pricina a avut parte de un soc.

Ana Maria Ionita, care a terminat clasa a XII-a cu media 9,87, s-a vazut pe lista celor eliminati de la proba de Istorie, intrucat lucrarea ei a fost declarata fraudata de comisia de evaluare de la Bucuresti, relateaza gazetadambovitei.ro.

Profesorii sustin ca scrisul de pe a doua si a treia pagina nu este acelasi cu cel de pe prima pagina. Probele video din timpul examenului o arata, insa, pe tanara ca scrie fara intrerupere pe foi. Comisia din Capitala sustine ca paginile ar fi fost inlocuite in timpul transportului din Targoviste spre Bucuresti, desi lucrarile sunt sigilate inainte de a fi transportate spre judetul unde se corecteaza.

"Ni s-a spus ca pe drum a fost schimbata pagina a doua si a treia. Ca este alt scris. Lucrarea a fost sigilata. Noi ne asteptam la nota cea mai mare la istorie. Noi suntem o familia modesta. Noi nu avem bani ca sa putem sa facem stiu eu ce intelegeri. Noi abia ne ducem traiul. Tot ce avem am investit in copil", a declarat Florin Ionita, tatal fetei.

Parintii fetei au angajat un avocat pentru a-i sustine cauza si a formulat un memoriu catre Ministerul Educatiei. Ana Maria a obtinut calificative de utilizator experimentat la limba romana si informatica, 7,75 la proba scrisa de la Limba Romana, pentru care urma sa faca contestatie, si 9,5 la geografie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO