BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA. Peste 63.000 de absolventi, inscrisi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA. Peste 63.000 de absolventi s-au inscris la sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat, care incepe luni, 42.121 fiind din promotia 2013-2014, iar ceilalti 21.202 din promotiile anterioare, conform Mediafax.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA. Un numar de 63.323 candidati sunt asteptati sa participe, de luni, 18 august, la cea de-a doua sesiune (august-septembrie) a examenelor de Bacalaureat, anunta Ministerul Educatiei. in urma sesiunii din vara, 59.265 de candidati au fost respinsi.

Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi la sesiunea a doua, 42.121 sunt din promotia 2013-2014, iar alti 21.202 absolventi apartin promotiilor anterioare.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Cati elevi s-au inscris la probele orale

Pentru proba orala de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana a examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamna s-au inscris 11.666 candidati, iar pentru proba orala de evaluare a competentelor de comunicare in limba materna s-au inscris 435 candidati (406 pentru limba maghiara, 27 pentru limba germana, 1 pentru limba slovaca si 1 pentru limba ucraineana).

Citește și
bac
Facultatea, o super oferta. Universitatile particulare dau "doua la pret de una", in fuga nebuna dupa elevi cu diploma de BAC

Totodata, 12.079 candidati sunt asteptati la proba orala de evaluare a competentelor de comunicare intr-o limba de circulatie internationala din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamna. Dintre acestia, 10.567 au optat pentru limba engleza, 1.376 pentru limba franceza, 72 pentru limba germana, 37 pentru limba spaniola si 12 pentru limba rusa. La proba de evaluare a competentelor digitale s-au inscris 11.713 candidati.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Peste 60.000 candidati participa la probele scrise

Pentru probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamna, cei mai multi candidati s-au inscris la Limba si literatura romana (39.049 absolventi), respectiv la proba scrisa la alegere a profilului si specializarii (39.369). O mare parte a acestora a optat pentru Biologie (25.134). Celelalte optiuni s-au indreptat spre Geografie (9.139), fizica (2.169), Chimie (1.535), Logica (425), Informatica (317), Sociologie (248), Psihologie (181), Economie (162) si Filosofie (59).

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Numar record de candidati la proba obligatorie a profilului

Un numar ridicat de potentiali participanti se inregistreaza si la proba obligatorie a profilului: 36.228 absolventi, dintre care 31.845 la Matematica si 4.383 la Istorie.

Examenul scris pentru Limba si literatura materna din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamna va fi sustinut de 1.002 candidati, dintre care 953 la Limba si literatura maghiara, 42 la Limba si literatura germana, 3 la Limba si literatura slovaca, 2 la Limba si literatura ucraineana si cate 1 la Limba si literatura sarba, respectiv Limba si literatura croata.

Examenul de BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA incepe luni 18 august 2014 cu probele orale, care se desfasoara dupa urmatorul calendar:
=> 18 - 19 august - limba romana si limba materna
=> 19 - 20 august -o limba de circulatie internationala
=> 21 - 22 august - evaluarea competentelor digitale

Probele scrise din cadrul examenului de Bacaluareat 2014, sesiunea de toamna incep in 25 august si se desfasoara dupa urmatorul calendar:
=> 25 august - limba si literatura romana
=> 26 august - limba si literatura materna
=> 27 august - proba obligatorie a profilului
=> 29 august cu proba la alegere a profilului si specializarii

Pe 1 septembrie 2014 este programata afisarea rezultatelor examenului de BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA (pana la ora 12.00), iar depunerea contestatiilor va avea loc in aceeasi zi, intre orele 12.00 - 16.00. Rezultatele finale vor fi afisate pe 4 septembrie 2014.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Cine poate sustine examenul 

Examenul de Bacalaureat 2014, sesiuna de toamna poate fi sustinut de elevii care au absolvit liceul, indiferent de forma de invatamant. Candidatii pot fi atat din seria curenta, respectiv elevii care au absolvit liceul in acest an, cat si din seriile anterioare. Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul in sesiunile de bacalaureat organizate incepand din 2003, pot solicita recunoasterea probelor promovate anterior.

Examenul de BACALAUREAT poate fi sustinut fara taxa de cel mult doua ori. Candidatii din promotiile anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori bacalaureatul si care se prezinta la toate probele examenului, au platit 230 de lei. in celelalte cazuri, suma platita a fost stabilita diferentiat, in functie de numarul probelor pe care le va sustine candidatul.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Cine promoveaza examenul de bacalaureat

Absolventii de liceu promoveaza examenul de bacalaureat daca indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
- au sustinut probele de evaluare a competentelor, la care rezultatele nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta;
- au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea;
- au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Candidatii care la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, intrucat se considera ca nu au sustinut probe orale.

Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de bacalaureat.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Reguli privind sustinerea examenului

Candidatilor la examenul de BACALAUREAT 2014, sesiunea de toamna le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete, acestea urmand sa fie lasate in sala de depozitare a obiectelor personale, stabilita de comisia de bacalaureat. Cei care refuza sa lase aceste obiecte in sala stabilita de comisia de bacalaureat nu vor fi primiti in examen.

De asemenea, candidatii nu pot intra in sala de examen cu manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidatii la examenul de BACALUAREAT 2014, sesiunea de toamna nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, casti audio, precum si orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la retele de socializare si care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidati sau cu persoane din exterior.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA. Candidatii care incalca aceste reguli vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu si indiferent daca au fost introduse de acestia sau de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Incalcarea acestor reguli va fi considerata tentativa de frauda, iar candidatii respectivi nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. Acesti candidati nu mai pot participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

BACALAUREAT 2014, SESIUNEA DE TOAMNA - Examenul, desfasurat doar in salile in care sunt camere video de supraveghere

Comisiile de bacalaureat judetene, respectiv cea a municipiului Bucuresti trebuie sa se asigure ca sunt camere de supraveghere video functionale in toate salile de examen, in salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si in salile in care se preiau, se evalueaza si se depoziteaza lucrarile scrise.

Aceste comisii raspund pentru buna organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2014 si stabilesc componenta comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore inainte de inceperea probelor scrise, prin tragere la sorti, in sedinta publica.

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen si de evaluare, inclusiv persoanele de contact sau informaticienii, sunt selectate din alte unitati scolare decat cele din care provin candidatii arondati centrelor.

Din comisiile de bacalaureat nu vor face parte persoanele care, in sesiunile anterioare ale examenelor nationale, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile, care au savarsit abateri si au fost sanctionate.

Promovabilitatea examenului de bacalaureat - a doua sesiune din ultimii ani

La sesiunea de toamna din 2013, doar 21,5 la suta dintre candidati au promovat examenul, respectiv 15.592 de candidati din totalul celor 72.476 care au fost prezenti la examen Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, promovabilitatea a scazut cu patru puncte procentuale.

Cele mai multe medii obtinute de candidati, respectiv 9.743, au fost intre 6.00 si 6.49. Niciunul dintre participantii la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat nu a obtinut media 10. 

Procentul elevilor care au promovat examenul national de bacalaureat din 2012 (sesiunea august-septembrie), dupa solutionarea contestatiilor, a fost de 25,49. Comparativ cu rezultatele din sesiunea a bacalaureatului din 2011, se constata o majorare a ratei de promovare cu 5,07 la suta.

Promovabilitatea examenului de Bacalaureat la sesiunea de vara

La bacalaureatul din vara anului 2014 au fost inscrisi 161.682 de absolventi ai clasei a XII-a, cei mai putini din ultimii 10 ani. Dintre ei, la examen au fost prezenti doar 151.311.

Din totalul celor prezenti, 91.771 (60,65 la suta) au promovat, iar 59.265 au fost respinsi. Analizand rezultatele celor care au fost respinsi, rezulta ca 10.900 au luat la probe note peste 5, fara a obtine insa media generala 6 pentru a promova examenul.

Promovabilitatea a fost mai mare in randul fetelor (67,40%) fata de baieti (52,93%) si superioara in mediul urban (65,21%) celei din mediul rural (49,53%). Pe filiere, ponderea absolventilor care au promovat este urmatoarea: filiera teoretica - 77,2%, filiera vocationala - 67,8% si filiera tehnologica - 38,7%.

Promovabilitatea la bacalureat in perioada 2004 - 2013:
=> 2004 - 84,59%
=> 2005 - 84,68%
=> 2006 - 80,48%
=> 2007 - 82,08%
=> 2008 - 78,30%
=> 2009 - 81,47%
=> 2010 - 69,30%
=> 2011 - 45,73%
=> 2012 - 44,41%
=> 2013 - 56,44%

Articol recomandat de sport.ro
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
Citește și...
Mirajul diplomei de la facultate pe care trebuie sa o
Mirajul diplomei de la facultate pe care trebuie sa o "bifezi" in viata. Cum te poti descurca insa si fara ea

“Fara diploma, nu esti bagat in seama”. Cel putin pentru 37,7% dintre romani, acesta pare sa fie motto-ul dupa care isi ghideaza viata, potrivit studiului “Meserii pentru Romania”, realizat de D&D Research impreuna cu berea Bucegi.

Facultatea, o super oferta. Universitatile particulare dau
Facultatea, o super oferta. Universitatile particulare dau "doua la pret de una", in fuga nebuna dupa elevi cu diploma de BAC

Platiti o facultate si o primiti pe a doua gratis. Cu asemenea oferte incearca universitatile particulare sa atraga putinii absolventi de liceu care au luat bacalaureatul si nu s-au inscris inca la o facultate de stat.

Elevii de nota 10 din Romania au incasat banii promisi de Minister. Pe ce si-au propus sa cheltuiasca sumele primite
Elevii de nota 10 din Romania au incasat banii promisi de Minister. Pe ce si-au propus sa cheltuiasca sumele primite

Elevii de nota 10 la examenele abia incheiate au fost marti premiati de Ministerul Educatiei. Este vorba despre 225 de adolescenti care au sustinut Evaluarea Nationala si de inca 108 care au luat nota maxima la Bacalaureat.

Recomandări
Surse. Primarul general Nicușor Dan își va anunța candidatura la președinția României ca independent
Surse. Primarul general Nicușor Dan își va anunța candidatura la președinția României ca independent

Surse apropiate de primarul general al Capitalei au precizat pentru Știrile Pro TV că Nicușor Dan ar urma să-și anunțe ăn perioada următoare candidatura la Președinția României ca independent.  

De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie
Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie

Anchetele care au stârnit numeroase controverse în ultima săptămână continuă. Luni, au ajuns rând pe rând la poliție Horațiu Potra, Bogdan Peșchir și TikTok-erul Makaveli.