Elevii de nota 10 din Romania au incasat banii promisi de Minister. Pe ce si-au propus sa cheltuiasca sumele primite

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47

Elevii de nota 10 la examenele abia incheiate au fost marti premiati de Ministerul Educatiei. Este vorba despre 225 de adolescenti care au sustinut Evaluarea Nationala si de inca 108 care au luat nota maxima la Bacalaureat.

Ei au primit intre doua si trei mii de lei, bani de care se vor bucura in vacanta. Vladimir a terminat un liceu privat din Capitala si in cateva luni va incepe o noua viata la Cambridge, unde va studia medicina.

''Am avut sansa sa ma duc la mai multe tabere universitare si am invatat cum e sistemul englez si am descoperit o noua lume in care ma simteam foarte productiv", spune Vladimir Popa Nimigean.

Pentru un an de scoala in Anglia va plati in jur de 20.000 de lire sterline. Jumatate din suma o va obtine dintr-un imprumut de la statul englez. Cealalta jumatate de la parinti.

Reporter: Ce faci cu banii primiti?

Vladimir: Cu banii de la minister pot plati cateva minute in campus.

Vladimir nu a uitat nicio clipa de distractie. Chiar daca a invatat nu si-a neglijat prietenii.

Nici Alexandru nu stie ce inseamna sa ai macar o medie de 9. De cand a intrat pe bancile scolii si pana la final a avut 10 pe linie. A invatat in Liceul Alexandru Ioan Cuza din Capitala si acum vrea urmeze Facultatea de Automatica din Bucuresti.

''Tata a fost foarte bun la matematica, de unde am preluat calitatile pentru stiintele exacte, iar mama la limba romana, de unde am luat calitatile de redactare'', a spus Alexandru.

In total sunt 108 de nivelul sau, iar alti 225 de absolventi de clasa a 8-a vin din urma.

De exemplu Teodora, care si-a asigurat un loc in Liceul Sfantul Sava si se gandeste ca banii primiti de la minister ii prind bine in vacanta.

Cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat s-au inregistrat in judetele Iasi, Dolj, Cluj si Braila, iar la Evaluarea Nationala in Braila, Cluj, Iasi si Suceava Autoritatile vor face o analiza acolo unde rezultatele au fost slabe.

''Vom avea discutii individuale cu fiecare judet", a spus ministrul Remus Pricopie. Elevii care au incheiat liceul cu 10 au primit cate 3.000 de lei, iar cei mici cate 2.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO