Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Antrenorul emerit de lupte Mircea Covătaru, printre victimele incendiului de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

Federaţia Română de Lupte şi a anunţat, duminică, decesul antrenorului emerit Mircea Covătaru, personalitate marcantă a luptelor greco-romane, fiind una dintre victimele incendiului produs la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

“Federaţia Română de Lupte anunţă cu regret dispariţia maestrului Mircea Covătaru, antrenor emerit al Clubului CS Ceahlăul Piatra Neamţ. O personalitate marcantă a luptelor greco-romane, maestrul a fost cel care a descoperit şi a şlefuit destinele numeroşilor luptătorii. FRL transmite sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a anunțat Federaţia Română de Lupte pe pagina sa de Facebook.

Mircea Covătaru avea 74 de ani şi de numele său se leagă începuturile secţiei de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ, relatează djstneamt.ro

Acesta a început luptele la Rădăuţi în 1963, iar un an mai târziu devenea campion naţional la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti, iar şapte ani a făcut parte din lotul României de seniori.

Şi-a început cariera de antrenor tot la Rădăuţi, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secţii care a produs sportivi care s-au şi clasat pe podiumuri la importante întreceri internaţionale.

Citește și
adrian zuckerman
America va sprijini România pentru investigarea cazului de la Piatra Neamț

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult