Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tot mai multe hoteluri și pensiuni din România acceptă turiști cu câini și pisici: ”Le oferim ce vor ei”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vacanța pe litoral cu prietenul necuvântător devine o normalitate și la noi în țară. Pentru că solicitările cresc, tot mai multe unități de cazare de la malul mării oferă acum această facilitate.

Turiștii vin în general cu câinele său pisica, în timp ce alții nu își pot lăsa acasă iepurașii. Animalele de companie merg peste tot cu stăpânii pentru că fac parte din familie. Câini pe plajă, pisici în camerele de hotel sau chiar...iepuri pe terasele unităților de cazare. Aceste imagini încep să devină o normalitate și pe litoralul nostru.

În Mamaia l-am găsit și pe Pufi. Un exemplar de iepuraș pitic Hotot, pufos. Pufi este din București și a venit la mare cu părinții lui. Va sta în stațiunea Mamaia vreme de 2 săptămâni în vacanță și cel mai mult îi place pe terasa camerei de hotel. Iulian Tenie, managerul unui hotel din Mamaia: „De regulă, turiștii care vin însoţiţi de astfel de animăluțe sunt cazați la parter pentru a fi confortabil pentru toată lumea și nu am avut probleme cu mizeria în cameră.” În Eforie Sud l-am găsit pe Churchill. Winston Churchill. Un Island Shepperd de trei ani, salvat de la un adăpost din Bulgăria. Stăpânul lui, german, l-a adus în vacanță pe litoralul românesc. Jurgen, turist din Germania: „Nu e foarte ușor să găsești un hotel pet friendly sau pensiuni. Tot timpul căutăm. E posibil să stăm aici 6 zile.” Și Oxi a venit în vacanță din Germania cu stăpânul lui, un român care muncește de 10 ani acolo. Viorel Costache, proprietarul lui Oxi: „Îi place la mare, îi place în apă, îi place să se joace, în general.”

Pe litoral, numărul hotelurilor pet friendly este tot mai mare. Dacă în urmă cu doi ani erau doar 50, acum sunt aproape 200. Cele mai multe în Mamaia, Eforie și Neptun-Olimp.

Vlad Șandru, managerul unui hotel din Eforie Sud: „Taxa pentru animalul de companie este de 40 de lei noapte, majoritatea turiștilor vin cu căței, mai puțin cu pisicile.” Ionuț Nedea, managerul unei agenții de turism: „Ne bucurăm să spunem că sunt cu peste 70 la sută mai multe unități care anul acesta acceptă cu animale de companie.”

Și pe plajă putem să mergem cu prietenii necuvântători, atâta vreme cât avem acordul administratorilor și strângem după ei.

Ștefan Andrei, managerul unei plaje: „Puteți veni cu absolut orice animăluț, dacă aveți grijă de el, e liniștit, e curat, le oferim ce vor ei, un bol cu apă, avem și treaturi, avem de toate.” Medicii veterinari atrag atenția să avem mereu apă pentru animale și să nu le ținem în soare. Dacă mergem cu câinele pe plajă, specialiștii recomandă să îl lăsăm cât mai des în apă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult