Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O familie sărmană din Iași a primit în dar o casă, prin proiectul Casa Share

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un ajutor nesperat a primit, în prag de sărbători, o familie sărmană din Iași.

Patru frați, crescuți de doi părinți grijulii, dar într-o locuinţă fără curent electric şi căldură, au, de acum, un loc pe care îl pot numi „acasă”.

Viaţa lor a fost schimbată de Bogdan Tănasă, românul care a ridicat în şase ani zeci de cămine pentru oameni greu încercaţi de soartă.

Până acum, cei patru fraţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, alături de părinţii lor, au trăit în condiţii greu de imaginat. Fără lumină, fără gaz şi înghesuiţi în două camere, pe care le împărţeau şi cu bunicii. Visul copiilor s-a îndeplinit. Fiecare va dormi în patul lui, dar şi în propria cameră. Familia trăieşte doar din salariul tatălui, singurul care aduce bani în casă. Mihai Broșteanu, tatăl: „Nu am cuvinte. Pentru copii, măcar au unde să tragă când n-om mai fi noi”.

Mama este casnică şi are grijă de cei patru copii. Adriana Broșteanu, mama: „Un cadou de vis, pe care nici nu credeam că îl voi avea în viaţa asta. Stăteam în două camere, șase persoane, greu, fără lumină”. Salvarea familiei a venit de la Bogdan Tănase, ieşeanul care şi-a făcut un obicei în a-şi ajuta semenii aflaţi în suferinţă. Pentru ei, a ridicat o casă mare, complet mobilată şi utilată, în comună Vlădeni.

Citește și
burse scolare
Raport al Avocatului Poporului: Aproximativ 70% dintre primării nu acordă nici o bursă școlară

Bogdan Tănase este romanul care a construit de la zero 25 de case, până în prezent. Prima locuinţă a ridicat-o în urmă cu şase ani, iar de atunci, a devenit speranţa familiilor sărace din judeţ, oameni care abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta. Bogdan Tănase, iniţiatorul proiectului Casa Share: „Eu sunt ca o locomotivă care este împinsă de la spate de vagoanele care vor să facă bine. Spiritul Casa Share asta înseamnă, să fim uniţii unii cu alţii”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult