Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Băcăniile cu produse tradiţionale, preferate de români pentru masa de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prin traficul infernal au trecut cei care și-au făcut joi cumpărăturile. În căutarea gustului din copilărie, mulți au căutat băcăniile unde se vând produse tradiționale: carnați afumați, caltaboși, jumări, iar lista poate continua.

Pregătiți cu liste, clienții au dat câteva sute de lei pe un coș cu bunătăți. Urmează un material nerecomandat pofticioșilor.

Gospodinele recunosc că nu mai au timp să pregătească produse tradiţionale, aşa cum au mâncat în vremea copilăriei. Aşa că încearcă să le cumpere gata făcute pentru Crăciun. Un coş cu bunati din care se pot înfrupta opt invitaţi costa în jur de 400 de lei.

Un domn a plătit cam la fel de mult şi a fost trimis la cumpărături cu o listă, pe care o consulta cu atenţie.

Pentru toate aceste produse se dă o adevărată bătălie, pentru că nu prea mai are nimeni timp să fiarbă ore în şir carnea pentru piftie, să prăjească jumările ori să toace carne pentru caltaboş.

Citește și
targ de Craciun
Produsele tradiţionale lucrate de meşteri populari, puse în umbră de mărfurile aduse din China

La o băcănie care vinde produse tradiţionale ungureşti, aduse din Covasna, Harghita şi Mureş, clienţii au dat comenzile de mult. E adevărat că produsele tradiţionale sunt mai scumpe, dar cei care le cumpăra spun că vor să se respecte, măcar de sărbători.

Nicu Indreica: "Avem comenzi pentru Crăciun, inclusiv din 20 octombrie 2018. Vin în poerioada asta toţi, inclusiv pensionari şi toată lumea vrea să aibă ce e mai bun pe masă. Aleg să ia produse tradiţionale".

Un coş de patru persoane, cu câte puţin din fiecare, costa în jur de 200-250 de lei.

Cei care nu se încumeta să dea atâţia bani, găsesc produse mai ieftine în hipermarketuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult