Studiu: Înlocuitorii de carne pe bază de plante, dăunători pentru oameni. Ce conțin, de fapt, aceste alimente
Un studiu publicat de Oxford privind impactul alternativelor din plante pentru produsele de origine animală asupra organismului uman și al mediului în țările foarte dezvoltate arată că acestea ar fi nesănătoase și dăunătoare, scrie Agrointel.
Aceștia au ajuns la concluzia că astfel de alimente conțin mai puține calorii, mai puține vitamine și oligoelemente, dar și mai mult zahăr decât carnea.
Deși nu au afirmat direct că aceste alimente ultraprocesate ar fi nesigure pentru consum, cercetătorii au recomandat efectuarea mai multor analize și îmbunătățiri ale acestor produse înainte de a le scoate și de a le promova masiv pe piață.
Înlocuitorii sunt catalogați ca mâncare ultraprocesată, prin definiție nesănătoasăCercetătorii sugerează că ar trebui să se lucreze mai mult cu privire la „înlocuitorii de carne pe bază de plante” înainte de a le oferi oamenilor pentru consum.
Chiar dacă studiul nu susține explicit că înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt dăunători, aceștia sunt catalogați drept mâncare ultraprocesată, prin definiția nesănătoasă pentru organismul uman.
Articolul integral poate fi citit pe Agrointel.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: studiu , plante , carne , mancare nesanatoasa , daunatoare , myimpact , inlocuitor
Dată publicare: 17-05-2024 13:43