Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: Înlocuitorii de carne pe bază de plante, dăunători pentru oameni. Ce conțin, de fapt, aceste alimente

Înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt alimente ultraprocesate, deci nesănătoase și dăunătoare pentru oameni, arată un studiu publicat de Oxford și citat de Agrointel.  

Un studiu publicat de Oxford privind impactul alternativelor din plante pentru produsele de origine animală asupra organismului uman și al mediului în țările foarte dezvoltate arată că acestea ar fi nesănătoase și dăunătoare, scrie Agrointel.

Aceștia au ajuns la concluzia că astfel de alimente conțin mai puține calorii, mai puține vitamine și oligoelemente, dar și mai mult zahăr decât carnea.

Deși nu au afirmat direct că aceste alimente ultraprocesate ar fi nesigure pentru consum, cercetătorii au recomandat efectuarea mai multor analize și îmbunătățiri ale acestor produse înainte de a le scoate și de a le promova masiv pe piață.

Înlocuitorii sunt catalogați ca mâncare ultraprocesată, prin definiție nesănătoasă

Cercetătorii sugerează că ar trebui să se lucreze mai mult cu privire la „înlocuitorii de carne pe bază de plante” înainte de a le oferi oamenilor pentru consum.

Citește și
vegan vs vegetarian
Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete

Chiar dacă studiul nu susține explicit că înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt dăunători, aceștia sunt catalogați drept mâncare ultraprocesată, prin definiția nesănătoasă pentru organismul uman.

Articolul integral poate fi citit pe Agrointel.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult