Studiu: Înlocuitorii de carne pe bază de plante, dăunători pentru oameni. Ce conțin, de fapt, aceste alimente

inlocuitori carne
Shutterstock

Înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt alimente ultraprocesate, deci nesănătoase și dăunătoare pentru oameni, arată un studiu publicat de Oxford și citat de Agrointel.  

Un studiu publicat de Oxford privind impactul alternativelor din plante pentru produsele de origine animală asupra organismului uman și al mediului în țările foarte dezvoltate arată că acestea ar fi nesănătoase și dăunătoare, scrie Agrointel.

Aceștia au ajuns la concluzia că astfel de alimente conțin mai puține calorii, mai puține vitamine și oligoelemente, dar și mai mult zahăr decât carnea.

Deși nu au afirmat direct că aceste alimente ultraprocesate ar fi nesigure pentru consum, cercetătorii au recomandat efectuarea mai multor analize și îmbunătățiri ale acestor produse înainte de a le scoate și de a le promova masiv pe piață.

Înlocuitorii sunt catalogați ca mâncare ultraprocesată, prin definiție nesănătoasă

Cercetătorii sugerează că ar trebui să se lucreze mai mult cu privire la „înlocuitorii de carne pe bază de plante” înainte de a le oferi oamenilor pentru consum.

Citește și
vegan vs vegetarian
Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete
Jocuri de culise la Strasbourg: Iohannis reintră în cărți pentru o funcție importantă. Alternativa în cazul unui eșec la vot al Ursulei von der Leyen

Chiar dacă studiul nu susține explicit că înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt dăunători, aceștia sunt catalogați drept mâncare ultraprocesată, prin definiția nesănătoasă pentru organismul uman.

Articolul integral poate fi citit pe Agrointel.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai atrăgătoare voleibalistă"
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai atrăgătoare voleibalistă"
Citește și...
Restaurantele vegane care trec pe carne, după ce patronii lor au realizat un lucru. ”Facem asta pentru umanitate”
Restaurantele vegane care trec pe carne, după ce patronii lor au realizat un lucru. ”Facem asta pentru umanitate”

Un cunoscut restaurant vegan din Los Angeles a trecut la meniurile de carne, după ce proprietara și-a dat seama că orientarea ei nu ajută cu nimic mediul. Este doar ultimul de pe o lungă listă de localuri vegane care au trecut pe carne în ultimii ani.

 

Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete
Diferența dintre vegan și vegetarian. Ce beneficii și contraindicații are fiecare dintre cele două diete

În ultimii ani, alimentația bazată pe plante a devenit din ce în ce mai populară. Datorită beneficiilor posibile, dieta vegetariană și cea vegană își merită cu siguranță recunoașterea printre modelele alimentare sănătoase.

A apărut foie gras vegan. Din ce este făcut și ce preț are
A apărut foie gras vegan. Din ce este făcut și ce preț are

Grupul elveţian Nestle SA a început să vândă foie gras vegan în Elveţia şi Spania, ca răspuns la îngrijorările gurmanzilor preocupaţi de bunăstarea animalelor, transmite Bloomberg.

 

Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate
Festival de produse vegane în Capitală. Micii din mazăre și cârnații din spanac, printre cele mai apreciate preparate

În ultimii ani, piața de produse vegane, adică doar pe bază de plante, a cunoscut o creștere permanentă în țara noastră, fie că vorbim de mâncare, produse cosmetice sau articole vestimentare.  

Eurodeputaţii acceptă ”cârnații vegani”, dar nu şi iaurturile vegetale. Cum s-a ajuns aici
Eurodeputaţii acceptă ”cârnații vegani”, dar nu şi iaurturile vegetale. Cum s-a ajuns aici

Eurodeputaţii au respins vineri un text care interzicea folosirea denumirilor de ”friptură” sau ”cârnați vegani”, dar nu permit folosirea denumirii de ”iaurt” vegetal.

Recomandări
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”
România „fierbe” în a 10-a zi de caniculă, iar aerul a devenit irespirabil. „Fierb cum fierbe oala pe aragaz”

Este a 10-cea zi de caniculă și vârful acestui chin. Peste dogoarea soarelui s-a suprapus un val de umezeală adus de furtuni, iar aerul a devenit irespirabil.

Calcule complicate pentru președinția Comisiei Europene. Varianta Klaus Iohannis, ignorată total în capitalele europene
Calcule complicate pentru președinția Comisiei Europene. Varianta Klaus Iohannis, ignorată total în capitalele europene

Viitorul Ursulei von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene atârnă de fiecare vot pe care îl va primi joi de la parlamentul nou ales.  

Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer
Tot mai mulți tineri vor la catedră, atrași de salariile care au crescut în ultimii ani dar și de programul mai lejer

„Ca profesor, ai o slujbă stabilă, multe vacanțe, și chiar un salariu decent!” Asta spun candidații la examenul de titularizare, cu aproape 30% mai mulți ca în 2023.