Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orban a împărțit flori, fără mănuși: ”Nu pot fi un transmițător al bolii. M-am spălat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a împărțit flori în Parlament fără să țină cont de recomandările ministrului Sănătății, care a spus că ar trebui evitate astfel de gesturi.

Întrebat de jurnaliști dacă nu riscă să contamineze pe cineva cu noul coronavirus, Orban a afirmat că el nu poate fi ”un transmițător”.

”E 1 martie, a venit primăvara. Cred că orice doamnă, domnișoară se bucură să primească flori, mărțișoare. V-am spus, în ceea ce mă privește pe mine, chiar nu pot fi un transmițător. De altfel, chiar dacă nu port mănuși, m-am spălat cu spirt pe mâini. Dezinfectarea mâinilor mi-a devenit deja un obicei, portul măștii și celelalte măsuri de precauție.” - a spus Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Fostul senator PNL Vergil Chițac a fost primul parlamentar român care s-a infectat cu Covid-19, după ce a participat la o întâlnire în Bruxelles, în februarie 2019. 

Ulterior, pe 8 martie 2020, Chițac s-a întâlnit cu sute de femei la o petrecere organizată de comunitatea tătarilor. Au urmat alte întâlniri cu zeci de membri ai PNL Constanta, apoi şedinţe cu reprezentanţi ai altor partide politice.

Citește și
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, despre oferirea de mărțișoare: „Nu cred că există vreo autoritate să interzică acest lucru. Este o exagerare”

Recent, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apreciat că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli “dacă poartă mănuşi”.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult