Orban a împărțit flori, fără mănuși: ”Nu pot fi un transmițător al bolii. M-am spălat”

Dată publicare: 01-03-2021 12:02
Dată actualizare: 01-03-2021 12:33


Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a împărțit flori în Parlament fără să țină cont de recomandările ministrului Sănătății, care a spus că ar trebui evitate astfel de gesturi.

Întrebat de jurnaliști dacă nu riscă să contamineze pe cineva cu noul coronavirus, Orban a afirmat că el nu poate fi ”un transmițător”.

”E 1 martie, a venit primăvara. Cred că orice doamnă, domnișoară se bucură să primească flori, mărțișoare. V-am spus, în ceea ce mă privește pe mine, chiar nu pot fi un transmițător. De altfel, chiar dacă nu port mănuși, m-am spălat cu spirt pe mâini. Dezinfectarea mâinilor mi-a devenit deja un obicei, portul măștii și celelalte măsuri de precauție.” - a spus Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Fostul senator PNL Vergil Chițac a fost primul parlamentar român care s-a infectat cu Covid-19, după ce a participat la o întâlnire în Bruxelles, în februarie 2019. 

Ulterior, pe 8 martie 2020, Chițac s-a întâlnit cu sute de femei la o petrecere organizată de comunitatea tătarilor. Au urmat alte întâlniri cu zeci de membri ai PNL Constanta, apoi şedinţe cu reprezentanţi ai altor partide politice.

Recent, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a apreciat că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli “dacă poartă mănuşi”.

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO