Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Toader, întrebat de ce nu dă OUG pe justiție: ”Înțelegeți ceea ce considerați”

Ministrul Justiției Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns clar, marți, la Palatul Parlamentului, când a fost întrebat de ce nu a dat până acum OUG pentru modificarea Codurilor Penale, așa cum îi solicită PSD.

Social-democrații i-au cerut în repetate rânduri lui Tudorel Toader să vină cu o nouă ordonanţă privind legile justiţiei, ce ar trebui să pună capăt modificărilor Codului penal şi civil.

Aflat la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea ţării noastre la NATO, ministrul Justiției a fost întrebat de ce nu a dat ordonanță de urgență până acum, din moment ce consideră că are și o bază constituțională, în baza deciziilor CCR.

Reporter: Am avut și decizia a Curții Constituționale o parte din articole au declarate constituționale. De ce nu avem o transpunere a lor prin ordonanță de urgență, așa cum v-a cerut Partidul Social Democrat?

Ministrul Tudorel Toader: ”Vă răspund și înțelegeți ceea ce considerați că este corect. Întrebarea dumneavoastră comportă răspunsuri diferite, după cum ne referim la un control de constituționalitate a posteriori, față de un control de constituționalitate a priori. Diferențele sunt prevăzute în Constituție și sunt convins că le știți. Merg, că mă așteaptă doamna premier.”

Citește și
Tudorel Toader
Toader, amenințat cu remanierea dacă nu vine cu o nouă OUG. PSD ar fi scris deja un text
PSD vrea OUG de la Tudorel Toader

Potrivit unor surse, social democraţii au scris deja un text ce ar trebui să modifice Codul penal şi civil, însă în text nu ar fi incluse şi articolele referitoare la soarta deciziilor pronunţate de completurile de cinci, care nu au mai putut fi contestate prin căi extraordinare de atac şi nici la anularea probelor obţinute pe baza protocoalelor.

Ministrul Tudorel Toader nu ar vrea însă să-şi asume documentul şi a transmis PSD prin mai multe canale că nu îşi va da demisia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult