Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vijeliile fac prăpăd în Europa. Din cauza caniculei și a aglomerației, unele magazine din Barcelona au pus taxă turiștilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

După valul de căldură care a cotropit o mare parte din Europa, în unele orașe din Italia, Franța sau Germania au făcut prăpăd vijeliile.

Pagubele sunt considerabile, iar localnicii fac încă bilanțul. Și turismul a fost afectat de vremea extremă.

Acoperișuri smulse, inundații și mașini distruse de copacii doborâți de vântul puternic sunt pagubele lăsate în urmă de ploile torențiale, în regiunea Lombardia din nordul Italiei. Au fost cel puțin 300 de intervenții ale pompierilor, multe în zona lacului Como. Pagubele nu s-au limitat doar la infrastructură. Într-un oraș din aceeași provincie, trei excursioniști au fost răniți de un copac căzut.

O furtună a făcut prăpăd şi în estul Franței. În orașul Strasbourg de exemplu, grindina a avut dimensiunea unor mingi de tenis.

Iar într-un land din vestul Germaniei, o tornadă a lăsat în urmă acest peisaj dezolant. 30 de case au fost avariate, iar unele au nevoie acum de reparaţii serioase. Din fericire, toate casele, cu excepția uneia, sunt încă locuibile. Și, cel mai important, nu au fost răniți.

Între timp, Spania continuă să se topească sub un soare arzător. În Capitală, localncii îndură resemnați cele peste 40 de grade Celsius.

Și mai rău este în Barcelona, unde aglomeraţia turiștilor nu face decât să înrăuțească situația. În anumite intervale, unele magazine au încercat chiar să limiteze accesul turiștilor impunându-le o...taxă de intrare.

Renumita atracție turistică "Drumul regelui" din apropiere de Malaga, cu peisaje desprinse parcă dintr-o alt lume, a fost închisă temporar din cauza caniculei. Cei care administrează zona nu vor ca vizitatorii să aibă probleme de sănătate în timp ce explorează frumuseţile locului. Celor care au făcut deja rezervări online li se rambursează biletele.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult