Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul Helene a lovit SUA. Trei persoane au murit. „Nu este momentul pentru ieşit afară"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Uraganul Helene a făcut două victime, vineri, în timpul trecerii sale prin statul american Georgia, după ce a ucis o persoană în Florida, au anunţat autorităţile locale citate de AFP.

Guvernatorul Georgiei, Brian Kemp, a declarat că două persoane au murit în centrul acestui stat şi a făcut apel la toţi locuitorii "să se pregătească pentru noi efecte ale uraganului Helene, să rămână vigilenţi şi să se roage pentru toate persoanele afectate", într-un mesaj publicat pe reţeaua socială X.

Potrivit mass-media locale, care-l citează pe Steve Adams, directorul Agenţiei pentru managementul situaţiilor de urgenţă din comitatul Wheeler, cele două victime, un bărbat şi o femeie, au murit după ce rulota în care se aflau a fost luată de o tornadă.

"Rulota a traversat autostrada (împinsă) de tornadă, lovind două vehicule, înainte de a ateriza într-un câmp", a relatat la rândul său postul WTOC-TV.

De asemenea, guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a declarat că o persoană a murit în timp ce se afla la volan în oraşul de coastă Tampa.

"Am primit un raport despre un deces pe drum. O maşină (...) din Tampa a fost lovită de un panou căzut pe autostradă", a precizat DeSantis într-o conferinţă de presă dedicată uraganului Helene.

"Acest lucru demonstrează condiţiile foarte periculoase de acolo", a adăugat el, avertizând că "nu este momentul pentru ieşit afară".

Peste 55 de milioane de americani sunt vizaţi de o alertă meteorologică în contextul trecerii uraganului Helene, fiind emise avertismente de tornadă în nordul Floridei, Georgia şi Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

Serviciul naţional de meteorologie (NWS) a declarat că regiunea aflată pe traiectoria furtunii ar putea fi grav afectată, cu inundaţii fără precedent în ultimul secol.

Uraganul Helene a slăbit din intensitate vineri, după ce a lovit coasta de sud-est a Statelor Unite, însă rămâne "extrem de periculos", după cum au avertizat anterior autorităţile, în timp ce avansează spre interiorul ţării, lăsând în urmă drumuri şi case inundate.

"Uraganul Helene este acum un uragan de categoria a 2-a", a anunţat pe reţeaua X departamentul NWS din Tallahassee, capitala Floridei.

Helene a atins uscatul joi seară, în Florida, cu intensitatea unui uragan de categoria a 4-a pe scara Saffir-Simpson (cu cinci trepte de intensitate).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult